尖沙咀行街行到攰攰地又肚餓,今日決定去新試,帶朋友去嘗嘗喺大角咀好有名氣嘅中菜館「盈圖」。一入去就見佢裡面環境好優雅,尤其係裝修採用高級酒樓風格,仲有好多舒適嘅座位,夠放鬆😌。▶️蒜香鮮蝦脆春卷◀️「蒜香鮮蝦脆春卷」,既香又脆嘅春卷皮,內裡包著蒜香四溢嘅鮮蝦,意外地有啲驚喜,輕咬就散開,好juicy,入味好香,性價比都幾高💯👍▶️黑毛豬叉燒包◀️再來就係「黑毛豬叉燒包」,叉燒味道濃郁,皮薄餡足,食完有種好滿足嘅感覺🤩▶️盈圖蝦餃皇◀️當然唔少得「盈圖蝦餃皇」,皮薄餡厚,清晰可以見到新鮮嘅蝦餃,一咬落就感覺到彈牙嘅口感,令人回味無窮😋。▶️養生五豆糕◀️最後來個「養生五豆糕」,外皮口感細膩,味道清香嘅五豆口感十足,甜度適中,吃完唔會覺得過甜,反而有一種清新舒心嘅感覺。盈圖真係好滿足,佢所有嘅食物都有專業水平,搭上舒適嘅用餐環境同貼心嘅服務,聽日或者下次再帶朋友嚟,真心推薦!👍