2024-03-14 39 views
今日早放自己黎享受下me time,呢度既環境都係日式風味嘅裝修,而且有露台,全部都係卡位,坐得好舒服!我叫佐一個味噌慢煮A5和牛腱,金黃色既味噌湯味道香濃,和牛肉質純美,慢煮嘅方法令到肉質更加軟腍,更加食得出牛肉嘅肉香,係入口即溶既口感!而且成個鍋熱住咁上枱,加上其他配料,味道更加鮮味!天冷嘅時候,食一碗暖笠笠嘅味噌慢煮A5和牛腱,真係一大享受😌。首先,呢碗湯啲色澤🌟就已經吸引到人,淺啡嘅湯底透出一稜濃郁嘅味噌香味,令人食指大動。湯口一入口,香濃嘅味噌同和牛嘅鮮味完美結合,鹹香中帶有微微嘅甜味。A5和牛腱質地軟熟得黎唔失彈性💪,每一啖都感受到肉嘅細緻同層次;肉汁亦都滲透入湯中,令每一啖湯都飲到最正宗嘅和牛精華。隨著溫暖嘅湯流入口腔,啲腱肉慢慢嘅在舌尖上散開,彷彿係一場味蕾上嘅舞蹈🕺。即使係細細一塊,都足夠留住佢嘅獨特滋味。蔬菜嘅清甜,同腱肉嘅濃香形成鮮明對比,又為整體味道帶來一抹清新。享受完呢碗和牛美饌後,仲會有一陣溫熱嘅感覺在肚中慢慢蔓延,好似夏夜裡那一點點螢火🔥一樣,暖意悠長。😊呢一刻,就連周遭嘅環境似乎都變得格外溫馨,令人完全放鬆落來,享受呢一片刻嘅閒適時光🌸。同時呢個餐有茶碗
同時呢個餐有茶碗蒸,沙律,前菜,湯,飯,甜品,咖啡,超級豐富,一個人食份量岩岩好,和牛配上日本珍珠米煮既白飯味道真係更加好呀!