2015-02-26 5847 views
今日是sleeping day,亦是本人大假的第一日~心情好到不得了,於是相約好友來four season嘆個悠閒的下午茶😛第一次來four season tea,環境比文華開揚,可能有一邊係落地玻璃既關係,而且今次被安排左坐sofa位,好舒服👍點了tea set for two~冇意看見manual上有churros,也單點了一客試試,因為香港好少見到餐廳有churros食~和所有酒店一樣,三層既tea set,份量比文華少,反而覺得剛剛好~頂層:甜點,cake沒有文華出色,味道一般中層:scones,可能食過文華啲scones,覺得佢唔夠鬆軟,易碎,麻麻地...底層:咸點,幾出色,特別是果個黑松露蛋醬餅乾,好好食😋Churros:是平時食開的口感,軟熟得來不會太硬👍嘆下午茶最緊要係坐得舒服,呢度環境蠃曬👍👍👍而且價錢夠平,啲野食唔係最好,但也屬於中上水準,本人覺得值得一食~~~
Sofa位

Afternoon tea set
頂層:甜點,cake沒有文華出色,味道一般
底層:咸點,幾出色,特別是果個黑松露蛋醬餅乾,好好食😋
咸點

Churros:是平時食開的口感,軟熟得來不會太硬👍
Churros
嘆下午茶最緊要係坐得舒服,呢度環境蠃曬👍👍👍
2015-02-15
$350 (Tea)
咸點
Churros