2014-09-29 1147 views
星期六下晝去食tea,觀塘街市隔離條巷仔有間點心舖吉吉點,第二次黎,因為感冒冇叫到個鐵觀音咖啡,叫左洋甘菊加其他香草的花茶(叫甜蜜回憶),甜甜地同飲完個鼻舒服d,精神d,讚!之後叫左蜜瓜脆脆卷,真係好好食,以為會好炸,但係外脆內軟,入面d蜜瓜蓉甜度arm arm好,好香蜜瓜味,最開心係食完唔覺好熱氣,arm哂我利d病左又要食煎炸野,哈哈~叫多個鴛鴦水晶包,黃色係奶皇,紫色係香芋,望落好靚,食落個皮同涵料融為一體,甜甜好香,涵料好足,食得好滿足,最尾一個人食唔哂,打包左兩件番屋企。不過就係冇乜音樂,希望下次黎可以播下音樂,感覺可以更悠閒d。
甜蜜回憶花茶
蜜瓜脆脆卷