2023-08-25 158 views
.New cafe alert 🚨 Feat. @lento_hk (九龍城).九龍城而家越來越多Cafe..今個weekend嚟到 @lento_hk 試試佢!菜色上選擇都幾多 今日就試三款完全唔一樣嘅嘢食俾大家參考下🤘🏻.1.the salmon avocado poke show $105 ✅✅✅✅🆗.賣相真係第一時間吸引到我嘅眼球.. 有心思🤣都係poke bowl.. 但佢哋係食材以外做出佢哋嘅巧思 齋望都已經覺得幾驚喜.. 心情分 + 1 叮 ➕.配料方面 每樣嘢份量都ok足👉三文魚新鮮 都有唔少魚腩邊邊位👉枝豆 中華沙律撈埋一齊又真係更開胃👉蟹子山泥傾瀉 要加分👉牛油果賣相加分 但如果可以熟多啲啲啲 就會更好👉看似無醬 但其實入邊係有豉油嘅 如果有需要絕對可以同佢哋添加.2.Burger $147✅✅✅✅🔥呢個burger係高質素嘅我真心食得開心撇除價錢每個人把尺唔一樣我係覺得值得推薦嘅🤘🏻.👉牛肉Patty非常厚身 但唔乾Juicy 又唔會過分油👉芝士 & 番茄 & 生菜 👌🏻👉最鍾意佢係配合辣蛋黃醬 (四川麻辣風味)fusion感 Get✅👉包體都唔係空氣包 係舒服嘅
New cafe alert 🚨
Feat. @lento_hk (九龍城)
九龍城而家越來越多Cafe..
今個weekend嚟到 @lento_hk 試試佢!
菜色上選擇都幾多
我係覺得值得推薦嘅🤘🏻
👉牛肉Patty非常厚身 但唔乾
Juicy 又唔會過分油
👉芝士 & 番茄 & 生菜 👌🏻
👉最鍾意佢係配合辣蛋黃醬 (四川麻辣風味)
fusion感 Get✅
👉包體都唔係空氣包 係舒服嘅
👉重點係 番薯條 rather 薯條
對於我都係加分🤣
‼️ 隱藏食法
我哋用番薯條嘅「四川麻辣蛋黃醬」撈Poke..
簡直就係一大享受
(店家都可以考慮呢個配搭 比客人自行撈bowl.. 真心無得頂🤣)
3.Squid Pasta $120
✅✅✅🆗🆗
我哋本身以為係烏卒卒嘅黑色墨魚意粉
原來係真係「魷魚圈」嘅番茄意粉🤣
但味道都係ok嘅!
👉番茄醬實打實嘅足
番茄感好重 同埋唔係嗰種唔舒服嘅罐頭味
👉唔油膩 係light嘅 但唔代表唔入味!因為醬汁好多 所以濃郁嘅..
但我會覺得有少少鹹(個人感覺)
👉魷魚有條狀有圈狀 正正常常 無乜驚喜或者失望位
當日我哋都有叫Black & Dirty
Black就正常
Dirty我哋就覺得啡味唔夠濃 奶味搶風頭
大家可以自己taste下話我知係咪感受一樣🤣
最尾最尾
整體感受係好好嘅
無論係食物 環境 店員nice嘅程度 同埋 如果有需要係可以book位(呢個方便唔少!)🥹
同埋都係🐶friendly㗎
但都係嗰句..
管好自己嘅毛孩們🤘🏻
希望大家食得開心 & 放心
繼續搜羅全港嘅好西
繼續提供營養資訊俾大家
🤜🏻🤛🏻阿門

#香港美食 #港式餐廳 #卡路里 #飲食記錄 #飲食控制 #營養 #健身 #健康飲食 #無添加 #減脂 #增肌減脂 #增肌 #減肥餐單 #減脂餐 #myfitnesspal #fitnesshk #hkfitness
#calorieswithmic西餐 #calorieswithmicdogfriendly #calorieswithmic九龍城