2014-01-16 232 views
放工同朋友去旺角行街,晚上看見這間餐廳有華麗的裝修,就入去試下。入到去,啲座椅好得意,我地被安排坐窗口位,正呀,有風景睇。環境好大,又有音樂,令人覺得好舒服。我們點了一個美式原條豬仔肋骨,個賣相好吸引,而且都幾好味,甜甜地,肉質又唔會好似煲完湯啲肉咁好“鞋”,上面有小小肥,可以連埋啲肉一齊食,會更香。伴碟既沙律都唔錯,酸酸地,幾開胃。薯條好好味,好多薯仔,唔會好似出面其他店咁,入面係空心。由於我地好鍾意食薯條,所以又叫多碟椒鹽薯條。 主菜還叫了個牛肝菌墨魚仔蜆肉意式燴飯,好香牛肝菌味,個飯清清地,又有海鮮既鮮味,唔錯。再點了一個小食,呢餐好滿足呀。 一邊食小食,一邊傾計,又有背景音樂,very good飲品方面,叫左杯雪糕紅豆冰同埋巨蜂葡萄梳打。紅豆冰的奶味好濃,好香,又不會太甜,唔會好似坊間啲紅豆冰,好似飲糖水咁。巨蜂葡萄梳打亦都不錯,不太甜,又有濃烈既葡萄味,梳打飲落去令人更加醒神。

環境好大,又有音樂,令人覺得好舒服。

飲品方面,叫左杯雪糕紅豆冰同埋巨蜂葡萄梳打。