2021-02-25 3419 views
餐廳裝修美輪美奐, 座位舒適寬敞,透過落地大玻璃,可以飽覽美麗維港海景, 令人迷醉。 原隻鮑魚燒賣王(三件)$38原隻鮑魚放在燒賣王上 , 賣相令人垂涎, 鮑魚色澤明亮, 口感彈牙, 鮮味而滋味。翡翠小籠蝦餃皇(四隻)$38巨型的蝦餃皇, 外型飽滿 ,蝦餃皮薄而且晶瑩剔透,口感煙靭 , 內裏爽脆的翡翠筍粒, 配上鮮味彈牙的蝦粒, 津津回味。黑金流沙包$26黑色流沙包,金光閃閃, 包 皮鬆軟,我不理會熱燙,大口咬下去,流心奶黃緩緩流出, 鹹蛋黃的甘香, 實在太吸引了 我。松露野菌餃$26晶瑩剔透的松露野菌餃, 口感煙韌, 中間餡料是飽滿黑松露 野菌, 每口是誘人的黑松露香氣, 大快朵頤。金沙脆皮鮮蝦腸$38 金沙脆皮鮮蝦腸, 腸粉皮薄薄, 軟綿滑溜, 中間餡料是 脆卜卜的油炸鬼及爽彈蝦粒, 惹味過癮。燕窩燉鮮奶(一位)$28 燕窩燉鮮奶,燕窩分量十足, 鋪滿燉奶上面, 賣相吸引, 燉奶滑溜細緻, 配上燕窩特別滋味, 滋補養顏, 絕對是女士恩物。菠蘿咕嚕植系雞肉$98咕嚕肉是是我最喜歡的中菜佳餚,充滿鑊氣,用上大豆製造 成的植系雞肉 ,啖啖肉但又唔係肉,每件肉都掛滿甜酸醬汁, 配上香甜的菠

原隻鮑魚燒賣王(三件)$38
翡翠小籠蝦餃皇(四隻)$38

黑金流沙包$26

松露野菌餃$26

金沙脆皮鮮蝦腸$38

燕窩燉鮮奶(一位)$28
滋補養顏, 絕對是女士恩物。

菠蘿咕嚕植系雞肉$98
咕嚕肉是是我最喜歡的中菜佳餚,充滿鑊氣,用上大豆製造 成的植系雞肉 ,啖啖肉但又唔係肉,每件肉都掛滿甜酸醬汁, 配上香甜的菠蘿及香桃片 ,清爽怡人,令人停不下來,一口接一口。