2023-11-09 67 views
經尖沙嘴入咗間cafe唞唞,小店以黑金色為主調,裝潢有格調,帶點型格風,環境闊落,空間感十足,座位舒適,有落地大玻璃,令人感覺放鬆😎 食物方面主打阿拉伯咖啡,亦有輕食,係朋友仔輕鬆chill吓嘅好地方!店員推介Lime Esp Smash,賣相一流,下面係青檸,綠油油,上面係espresso,黑乎乎,兩者搭配好match,味道唔會搶過對方,咖啡香濃,入口滑順,青檸清新,果然無介紹錯!Iced Matcha Latte反而幾有驚喜,抹茶味道又濃又香甜,帶回甘,加上濃厚嘅牛奶,令整杯味道同層次更加豐富,無添加糖,感覺健康,好喜歡!Korean Beef Sesame Bagel 好大一個,韓式口味喺cafe度比較少見,牛肉嫩滑,份量比想像中多,泡菜微辣,生菜refreshing,貝果軟硬度適中,包上面有粒粒黑芝麻,整體口感豐富,食完都幾飽肚🥯 另外有Roasted Pepper and Eggplant Focaccia,呢款係義大利口味,烤辣椒配上矮瓜,香口惹味,香草麵包夠軟綿,聞落都幾香,感覺唔錯,可以試試!