2008-02-15
二月十四, 情人節, 想搵個坐得舒適, 食得招積既地方, 係open rice search 很耐, 終於搵到個好地方, L Cafe~~首先講個環境先, 地方雖然唔大, 只得十數張枱, 但勝在坐得舒服, 燈光柔和, 好有情調. 另外, 呢度仲有個party 房, 起碼坐到十五人, 仲有電視tim~~講到食物, 今日係情人節, 當然唔少得情人節套餐la, 但係, 佢個套餐其實同平時既晚餐一樣, 頭盤係煙鴨胸拼薯角, 主菜揀左香辣蝦意粉同千層面, 甜品則揀左芝士蛋糕x 2, 仲有兩杯野飲.個頭盤超正, 特別係鴨胸,正爆, 勁香, 薯角則普通.主菜, 個香辣蝦意粉開頭食幾野味, 但再食多兩啖就有點辣, 同埋, 平時係辣蝦蜆意粉嫁, 點解今日冇左蜆既~~~個千層面激讚, 真係唔識點形容, 一定要試下, 好在我地早去才食到, 佢話係限量供應, 我估佢得十客, 我地食到半路就話賣晒. 但個千層面淡一點更好.甜品係芝士蛋糕, 水準一般, 但係, 我都食到沙沙聲, 但唔係食到JACK JACK 聲. 點解? 因為我食到有蛋殼, 係咪有獎嫁??飲品有好多款, 我地揀左個兩杯, 咁啱水準一般, 或者,

個頭盤超正, 特別係鴨胸,正爆, 勁香, 薯角則普通.

飲品有好多款, 我地揀左個兩杯, 咁啱水準一般, 或者, 其他可能好正都唔定!!

總結, 呢度環境氣氛一流, 食物又中上, 仲可以任坐, 又有層層叠玩, 真係唔錯. 但價錢以樓上CAFE黎講都算貴. 情人節黎講, 都ok la, 因為, 佢唔使加一ga!!