2016-03-11 1996 views
四個閨密習慣一坐下來就要暢談數小時,經朋友推薦來到這裡一試。六點二十分到達,我們選了四人份量的自選餐,當餐送來時嚇了一跳,份量之大足夠六人食用,而且食物的用料及味道都達到高級餐廳水準 食物方面:雞全翼拼盆 ~ 雞翼略乾,適合喜歡濃味人仕。硯肉白汁燴意粉 ~ 硯肉有鮮味,可惜太多碎殼,吃時要小心雞肉大蔥串 ~ 雞肉幼嫩,與大蔥配合得相當好經典義大利腸 Pizza ~ Pizza 用料豐富,每一件都有厚厚的意大利腸,美味可口。即使放了兩個多小時才吃最後一件也不會乾及硬牛油香草炒雜菌~ 雜菌新鮮,牛油味香而不膩以幾位年青人做出來的食物已算不錯,而且地點適中又可以給我們無拘無朿的聊天,實在是一個好地方 另外值得一讚的是幾位接待妹妹都非常有禮貌及醒目,明知道我們吃不完那份餐,主動送上兩個餐盒給我們打包

食物方面:
雞全翼拼盆 ~ 雞翼略乾,適合喜歡濃味人仕。
硯肉白汁燴意粉 ~ 硯肉有鮮味,可惜太多碎殼,吃時要小心

雞肉大蔥串 ~ 雞肉幼嫩,與大蔥配合得相當好

牛油香草炒雜菌~ 雜菌新鮮,牛油味香而不膩

雞全翼拼盆
經典義大利腸 Pizza
牛油香草炒雜菌
  • Pizza
2015-12-13 1393 views
朋友是要見的...是日假日,跟朋友一行6人BOOK了這間CAFE 相聚..其中一位朋友ON DIET 緊,只可食蔬菜頖的食物,而我們BOOK枱前亦再三強調。而我們見到這個PARTY SET 有沙律及炒雜菌供選擇,便點了5人份量的PARTY SET*任飲飲料,我們選了蘋果綠茶任FILL是個賣點,可惜ON DIET的友人只可飲水*前菜1 - 甜酸瓜田園沙律,入有蕃茄,沙律菜,酸瓜及小洋蔥,上面有少量芝麻醬,十分開胃。*前菜2 - 蒜茸香草炒雜菌,因友人暫時不能吃動物油,我們將牛油轉成菜油去烹調。香草及蒜茸令雜菌吃下去更香,健康又好味。*主菜1 - 蕃茄汁焗芝士雜菌飯,但上枱後變了意大利粉。一問才知道飯已售罄,故轉了意大利粉,但先前並沒有另外通知我們...份量超多,其實5人吃這個已足夠,芝士及菇都覆蓋表面,蕃茄醬與意大利粉一早混好才焗面質粗度適中,但有點過軟。*主菜2 - 茄醬配鴨胸PIZZA平均一件PIZZA都有一塊鴨胸,芝士份量適中,加上少量青椒,美味可口。*主菜3 - 雞全翼拼盤,顧名思義是香草焗雞全翼,因為我們點了5人份,有5隻全翼。味道沒有炒雜菌一般入味,香草味只在於雞的表面,雞肉
朋友是要見的...
是日假日,跟朋友一行6人BOOK了這間CAFE 相聚..
*任飲飲料,我們選了蘋果綠茶
任FILL是個賣點,可惜ON DIET的友人只可飲水
香草及蒜茸令雜菌吃下去更香,健康又好味。
*主菜1 - 蕃茄汁焗芝士雜菌飯,但上枱後變了意大利粉。
面質粗度適中,但有點過軟。
*主菜2 - 茄醬配鴨胸PIZZA
味道沒有炒雜菌一般入味,香草味只在於雞的表面,雞肉完全無味,
我們便沾了先前吃剩的肉醬令雞翼提味。

Other Info. : 當我們用餐過後,開始聊天拍照的時候,一位waitress突然走過來,說我們只點了5人份量的PARTY SET,而每位最低消費是$100,我們必需另點一樣小吃。 我們不明白,從BOOK枱,到點餐已跟她說我們6人一同SHARE 5人SET的時候,什至在餐牌上,亦無強調有此限制,加上我們點的5人SET 已$7XX,為何要等到現在才說??? 擾攘了一會,另一店員才說不用另點小吃,我們便不加理會,馬上走人。
2015-10-25
$155 (Dinner)
2015-12-01 971 views
朋友相聚,首選樓上cafe, 原因就係可以坐耐d。今次試間未去過嘅,簡選了旺角的Trio kitchen試下。早一日訂坐,準時到達並安排入坐。Menu清晰但沒有圖片顯示,不知道食物份量。食物上傳及收碟時間可以,出品水準高,有点超出預奇;服務態度親切,但飲料水凖需要改善,衛生環境理想, 環境不太嘈雜, 特別適合OL, 愛寧靜享受的!
朋友相聚,首選樓上cafe, 原因就係可以坐耐d。
食物上傳及收碟時間可以,出品水準高,有点超出預奇;
南爪湯
味道濃郁
田園法律
煙三文鱼沙律
牛柳
牛柳
Mocha??
Other Info. : 整體來說,食到,睇到,feel到,廚師用心制作每一道菜,對食物及烹飪的熱誠,高水準,不馬虎! 出品有如西餐廳,加油!
2015-11-20
$180 (Dinner)
  • 牛排
好好味的南瓜湯 , 連唔食南瓜既我都覺得超讚! 包亦好香脆~同朋友叫左兩個餐, 一個揀煙三文魚沙律, 一個揀田園沙律, D沙律菜好新鮮, 都幾大份 主菜來個香烤豬脾~唔錯~配第戎芥茉, 都唔算好辣,好開胃這個挪威三文魚扒好好食, 最鍾意個香草牛油忌廉汁 , 一d 都唔覺漏嘆埋個餐飲~好悠閒啊~~~真係好有水準~通常上樓上cafe都係想hea時間, 估唔到這間食物咁有水準!
好好味的南瓜湯
, 連唔食南瓜既我都覺得超讚! 包亦好香脆~
南瓜湯
煙三文魚沙律
田園沙律
主菜來個香烤豬脾~唔錯~配第戎芥茉, 都唔算好辣,好開胃
香烤豬脾配第戎芥茉
這個挪威三文魚扒好好食, 最鍾意個香草牛油忌廉汁
, 一d 都唔覺漏
挪威三文魚配牛油忌廉汁
嘆埋個餐飲~好悠閒啊~~~
餐茶
Other Info. : 原來餐廳只係開夜晚, 係晚餐約會好地方~
2015-05-20
$160 (Dinner)
南瓜湯
煙三文魚沙律
田園沙律
香烤豬脾配第戎芥茉
挪威三文魚配牛油忌廉汁
餐茶
  • 牛油忌廉汁三文魚扒
2015-05-12 999 views
經朋友推薦之下,昨天去試了這間在旺角彌敦道的樓上cafe ~(Trio Kitchen)~地點尚算方便, 我和朋友上到去, 經服務員安排了一會之後, 我們便可以入坐了.重點推介:日本麻醬紫心蕃薯片(飯前小吃)幾好味, 蕃薯味濃再點上麻醬, 好開胃~白雪公主漢堡配薯角(好浪漫的名字~)比我地想像中大份, d薯角好好味, 同平時我食個d唔同, 好似新鮮d,外脆內軟.個主角漢堡好高好厚,食落大家異口同聲叫讚(可能大家都肚餓~), 個飽外層好鬆脆,咬落去會有好似食薯片既聲音,好有質感,正~塊漢堡好厚好juicy~牛味特濃,應該唔係平價貨~北海道扇貝黑松露菌醬天使麵扇貝好新鮮(我發現呢個cafe既食材都好新鮮同埋唔係普通平價野~), 天使麵好彈牙, 唔太乾, 配埋個幾香既黑松露菌醬,幾好味~紐西蘭羊架配第戎芥茉(呢個唔記得影相-_-")尚算不錯, 肉質鮮嫩~其實呢間cafe食物都幾多元化, 又有酒飲, 又有得擲標,下次可以同朋友放工後黎happy hour~同埋我發覺佢地有間party 房(我估可容納10人以上), 當日所見都有人係度開緊party.原來佢地有party餐供應, 下次一大班朋友聚
重點推介:
日本麻醬紫心蕃薯片(飯前小吃)
日本麻醬紫心蕃薯片
幾好味, 蕃薯味濃再點上麻醬, 好開胃~
白雪公主漢堡配薯角(好浪漫的名字~)
北海道扇貝黑松露菌醬天使麵
紐西蘭羊架配第戎芥茉(呢個唔記得影相-_-")
尚算不錯, 肉質鮮嫩~
同埋我發覺佢地有間party 房(我估可容納10人以上), 當日所見都有人係度開緊party.原來佢地有party餐供應, 下次一大班朋友聚會可以try try~
2015-04-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
2015-05-01 1782 views
經朋友推薦之下,昨天去試了這間在旺角彌敦道的樓上cafe ~(現在的名稱叫Trio Kitchen)~地點尚算方便, 我和朋友上到去, 經服務員安排了一會之後, 我們便可以入坐了.重點推介:日本麻醬紫心蕃薯片(飯前小吃)幾好味, 蕃薯味濃再點上麻醬, 好開胃~白雪公主漢堡配薯角(好浪漫的名字~)比我地想像中大份, d薯角好好味, 同平時我食個d唔同, 好似新鮮d,外脆內軟.個主角漢堡好高好厚,食落大家異口同聲叫讚(可能大家都肚餓~), 個飽外層好鬆脆,咬落去會有好似食薯片既聲音,好有質感,正~塊漢堡好厚好juicy~牛味特濃,應該唔係平價貨~北海道扇貝黑松露菌醬天使麵扇貝好新鮮(我發現呢個cafe既食材都好新鮮同埋唔係普通平價野~), 天使麵好彈牙, 唔太乾, 配埋個幾香既黑松露菌醬,幾好味~紐西蘭羊架配第戎芥茉(呢個唔記得影相-_-")尚算不錯, 肉質鮮嫩~其實呢間cafe食物都幾多元化, 又有酒飲, 又有得擲標,下次可以同朋友放工後黎happy hour~同埋我發覺佢地有間party 房(我估可容納10人以上), 當日所見都有人係度開緊party.原來佢地有party餐供應, 下次

重點推介:

日本麻醬紫心蕃薯片(飯前小吃)
日本麻醬紫心蕃薯片
幾好味, 蕃薯味濃再點上麻醬, 好開胃~

白雪公主漢堡配薯角(好浪漫的名字~)

北海道扇貝黑松露菌醬天使麵

紐西蘭羊架配第戎芥茉(呢個唔記得影相-_-")
尚算不錯, 肉質鮮嫩~

2015-04-30
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$180 (Dinner)
  • 北海道扇貝黑松露菌醬天使麵
2014-11-14 2654 views
話說早幾日朋友生日, 搵左好耐都唔知去邊間Cafe好。見呢間Cafe係OpenRice個評價都唔錯, 就去左呢間試試。一行9個人, 叫左個Party Set , d野食都幾足料, 又有Pizza又有意粉同小食。d小食併埋一齊上黎, 好大盤, 唔錯唔錯!首推: 魷魚圈- 炸就炸得燶左少少但都食到入面d魷魚好足料, 食落幾香口。肉醬焗薯皮- 芝士拼埋d肉醬落埋d薯仔度, 好香, 好正, d薯仔唔會太淋, Cafe黎講算交足貨。
d小食併埋一齊上黎, 好大盤, 唔錯唔錯!

首推:
$148 (Dinner)
Celebration
Birthday
  • 肉醬焗薯皮
  • 魷魚圈
2014-07-28 2830 views
一行六人gathering,想搵間cafe傾下計,所以上openrice搵間試下,見呢間都幾多好評,就揀左呢間...點知中伏都知道下午茶得tea食,佢有9個set,但得5個有得叫,三樣炸食無,blueberry cheesecake無,得返d公仔面同兩款cake,唯有叫tiramisu...嘩...好難食...唔止呢款,朋友叫朱古力蛋糕都一樣食唔落...原來叫公仔面先係好食...飲品方面仲好笑...我地叫左芒果紅茶,芒果greentea,蜜桃紅茶...但三杯野個樣係一樣,完全無茶味,似水溝果汁....唯一既好處係成間舖得2枱人,我地可以靜靜地傾計....

唯一既好處係成間舖得2枱人,我地可以靜靜地傾計....
2014-03-06 4169 views
今次開另一個會,主持人選了這家在油麻地和旺角之間的樓上 cafe 包房來開會。外面則是這樣的。還有飛鏢玩!我們包房私隱度較高,而那個房有點和式個室的風格。有電視有 wifi。食物方面有這個按位計的 party 套餐,我們一行十多人的盛況!初初以為食物的份量很少(甚至有人要求要加量!),不過吃著又其實夠吃有餘;大家可見其實那些都是典型的派對食物,也沒有什麼好吃不好吃的(感覺上要預訂的那些食物可能好一點,不過我們沒有預訂那就罷了),炸物薯皮基本上穩陣,炒飯和青口比較鹹,西蘭花則略嫌太過清淡,另外有個 pizza 就有點像麵包店 pizza 包的感覺。飲品方面就只有加了各種生果味道的綠茶和紅茶,個人非常之怕這類飲品。服務我們的主要是一位貌似九十後女生,服務方面也沒有什麼好批評(就是一般青年人那種老闆叫你做什麼就做什麼,但求無過,不是很顯示到熱誠和變通性那種囉,都慣了,現在又不是我們僱人)。
外面則是這樣的。
還有飛鏢玩!

2013-03-23 3016 views
好難得有機會約埋一大班朋友出來聚聚,想想要找個地方容納也是一件困難的事,小妹也相當佩服領導人的才能,額外找時間做search,才能在旺角這種地方包場。Cafe設於來攘往的彌敦道,位於樓上2樓,建議大家唔好乘電梯上,因為明顯地比較舊式款,有點像"un" lift會有下墜感覺,都是行樓梯比較穩陣,不過要有心理準備樓梯會較暗黑同窄小,很容易會跌倒危機。樓上分開2邊,一邊屬於包場,一邊walk in,而我們屬於左邊包場區,是次活動搞手已經準備安排就緒,只等待我們大駕光臨。我們5人來到時,已經有好幾位朋友來到了,我們包場有一間獨立房間,內裡有一張四方大枱在中間位置,地面上舖上地毯,旁邊放上很多坐墊和咕。雖然圍著席地而坐比較辛苦,長時間同一姿勢腿亦很酸軟,但卻給予小妹一種溫馨,像家的感覺。食物方面,我們點上的都是派對美食,不在乎一些飯麵,小食,沙律等等…飲品可分為任添或單點,不過添飲只限於綠茶可供選擇,所以我們多數服從小數,大家單點,另外補錢。主菜方面主辦人選了芝士白汁火腿意粉、意大利忌廉海鮮飯同什菜沙律,前兩者小妹沒興趣試,沙律有車厘茄,西芹,生菜等材料,混和沙律醬,酸酸甜甜,好不開胃,為打

主菜方面主辦人選了芝士白汁火腿意粉、意大利忌廉海鮮飯同什菜沙律,前兩者小妹沒興趣試,沙律有車厘茄,西芹,生菜等材料,混和沙律醬,酸酸甜甜,好不開胃,為打開其後食物的序幕。

小食反而成了主角,分別有炸手指魚併薯角,手指魚和薯角炸得過火,看起直的沒什麼食慾,反而春卷併咖哩角會較好,雖然只是些急凍貨式,但極愛炸物的小妹起碼吃了5條,咖哩角含有牛肉成份,免牛的小妹沒試。芝士焗西蘭花,為各位帶來一點點的纖維,雖然芝士都是致肥元兇,西蘭花切到大小不一,嫌味道淡口無味,口感亦較硬,未曾焗得透徹。

辣味豆焗薯皮,用上mini薯仔,入口比較油膩感,質感creamy,吃上一件都絕不過份。香草焗鷄翼,絕對誠意之作,香草滿滿地塗均面底,入味之餘,熟度剛好,看上去一隻隻整齊排好,而不是倒下去來個大兜亂。Pizza有2款,分別是意式芝士辣肉腸和千島醬海鮮pizza,批底屬薄底,而切餅的任務由小妹自廌,pizza口味一般,用料都多,試了辣肉腸口味,每件都鋪上一片片薄薄的肉腸片,再加點肉碎,靑椒等配料,即時豐盛起來,一頓晚餐真是大滿足!!

飲品方面,都是主打咖啡,朱古力,沙冰,花茶,乳酪,特式飲品之類,款式都有很多選擇,每款種類再分數十種口味。小妹要了凍意大利泡沫咖啡(走甜),另一位朋友點相同的,只不過她要少甜,但出來效果顏色竟出乎意料之外,小妹的是正常版,味道似普通凍咖啡,而她的卻是深黑色,傾向朱古力色,味道亦帶苦澀,因分別太大,所以麻煩店員換過另外一杯。大家各有各點,所以都不說太多。

環境方面,沒有用上特別主題,顏色柔和舒適,給予一種家庭式感覺,房外另有幾對客人傾談著,相比我們顯得更嘈雜,希望不太影響他們的雅緻吧!Helen因不太舒服胃口欠佳,食物亦太過油膩煎炸,所以我們5人轉移陣地,找個有粥品吃的地方繼續吹水歇腳,5個女孩子要傾起上來不容小看。
2012-08-22 2379 views
讀書時期有一段時間興起過樓上cafe。放學時校服也不換,直接和同學到cafe吃下午茶、玩card game。直至到連鎖式咖啡店、甜品店著陸香港,樓上cafe逐漸式微。這天有要事和友人商量,一早在位於旺角僑建大廈2樓的L Cafe訂了枱。L Cafe分了兩邊,左邊是沒有訂枱的客人,右邊則是訂了枱的。3:30pm開始營業,下午茶時段由開店至6pm,之後是晚餐時間。我們準時到達,駭見侍應在店門等候,原來是掌匙人未返。門口又侷又熱,約10分鐘後進門時已是滿頭大汗,看來下次是要遲點到。訂了枱的我們進了較寬敞舒適的右邊房,燈光貫徹一段樓上cafe的陰暗柔和,倚著沙發圍坐,暢所欲言。店內有4台飛鏢機,入錢便可以玩,很新奇有趣。下午茶餐選擇不少,每人最低消費為$35,點一個茶餐便達標。隨餐奉送綠茶或紅茶一杯,算是抵吃。可是點餐時才被告之沒有蛋糕和雞蛋火腿漢堡供應,有點失望,下午茶總想吃cake。飲品先來,送上的蜜桃和熱情果綠茶滿大的一杯,外表看來一模一樣,同樣顏色之餘有少量星型的果肉。味道是果味糖漿加綠茶,熱情果味比蜜桃重,蜜桃味過淡喝不出果味。熱的蘋果綠茶也是果味糖漿加綠茶,分量較少亦沒有果肉。味道
讀書時期有一段時間興起過樓上cafe。
直至到連鎖式咖啡店、甜品店著陸香港,樓上cafe逐漸式微。
我們準時到達,駭見侍應在店門等候,原來是掌匙人未返。
訂了枱的我們進了較寬敞舒適的右邊房,
燈光貫徹一段樓上cafe的陰暗柔和,
倚著沙發圍坐,暢所欲言。
店內有4台飛鏢機,入錢便可以玩,很新奇有趣。
下午茶餐
下午茶餐選擇不少,每人最低消費為$35,點一個茶餐便達標。
隨餐奉送綠茶或紅茶一杯,算是抵吃。
可是點餐時才被告之沒有蛋糕和雞蛋火腿漢堡供應
有點失望,下午茶總想吃cake。
凍蜜桃綠茶
凍熱情果綠茶
飲品先來,送上的蜜桃和熱情果綠茶滿大的一杯,
外表看來一模一樣,同樣顏色之餘有少量星型的果肉。
熱蘋果綠茶
熱的蘋果綠茶也是果味糖漿加綠茶,
分量較少亦沒有果肉。
味道喝起來有點像菓然系茶甜味加強版,不難喝亦沒有特別。
凍榛子鮮奶咖啡
凍榛子鮮奶咖啡樣子看起來專業得多,跟餐要多加$10
精緻的杯子比凍綠茶杯矮小,味道有點過甜,咖啡味被甜膩的榛子牛奶蓋過。
凍鮮忌廉焦糖咖啡
凍鮮忌廉焦糖咖啡也是美美的,甜度低於榛子鮮奶咖啡。
甜美的鮮忌廉焦糖配咖啡是不敗組合,像甜品多於飲品。
法蘭西多士
過了一會便送上法蘭西多士
沒有花生醬夾心的版本,上頭有一塊半溶狀的牛油和溢滿的糖漿。
炸得金黃的外表,配上香甜的糖漿和鹹香牛油,使人甜胃大開。
吃上一口,香脆的外皮包裹著柔軟的多士,雖沒有花生醬,蛋香特別濃郁。
多重味道、口感在口中融合,蛻變出來的美味是今天下午茶的意外驚喜。
炸春卷併咖哩角
隨後上枱的炸春卷併咖哩角亦是新鮮炸起。
脆皮香口小食沒有難的道理。一貫茶餐廳質素,沒有特別。
一直覺得樓上cafe是相聚聊天的好地方,卻絕非飯聚之地,
早已對食物和服務須素有心理準備。
今天玩了很多兒時的card game(有deal和UNO!),
很久沒有在餐廳大笑、大聲聊天,這就是cafe的好處,玩得很盡慶。
食物質素比想像中好,坐了兩個小時也值回票價,只是沒有蛋糕供應這項要扣分!
服務方面也正常,除了遲了開門外,態度正常,臨走前有跟我們道別。
下次再找地方hea或討論要事會再度光顧。
2012-08-21
$40 (Tea)
法蘭西多士
2012-08-08 1894 views
姊妹聚會, 經友人介紹揀左e間cafe, 預早幾日book位.book完去openrice睇, 見到有d食評寫到好差咁, 都驚驚地既, 不過朋友介紹, 就試下喇!!!到左個日五點左右有男職員打電話黎comfirm booking, 感覺良好呀!!book左7:30 , 去到唔洗等位就坐低左la,,good!!!揀野食個時, 5個女仔 7嘴8舌之際 , 有位小妹妹就走過黎service 我地,笑容滿面, 佢都有介紹我地食果個party餐, 同樣都話散叫坐得3個鐘, 叫PARTY餐就可以食4個鐘,但係我地幾個都覺得3個鐘都夠喇, 食野傾計姐, 要幾耐呀, 所以都係散叫算了.野食方面叫左:1. 白汁煙肉蛋意粉 - 好夠味, d 意粉唔會係糊狀咁, 彈牙的 2. 紅汁雞肉長通粉 - 味道 OK3. 柏士圖什菌意粉- 好fresh, 唔油膩, 健康之選4. 日式咖哩炸蝦飯 - D 汁太少, 唔夠分5. 小食併盤 - 樣樣都有D7. 芝士焗西蘭花 - 好多芝士, 又唔覺得咸wor野飲方而叫左:3杯 MOCHA - 朱古力味較濃, 咖啡味淡, 好o岩女仔飲2杯 黑芝麻牛奶沙冰 - 清甜芝麻味, 我

野食方面叫左:
2. 紅汁雞肉長通粉 - 味道 OK
3. 柏士圖什菌意粉- 好fresh, 唔油膩, 健康之選
4. 日式咖哩炸蝦飯 - D 汁太少, 唔夠分
5. 小食併盤 - 樣樣都有D
7. 芝士焗西蘭花 - 好多芝士, 又唔覺得咸wor

野飲方而叫左:

2杯 黑芝麻牛奶沙冰 - 清甜芝麻味,

我地又無遇到全程黑面既男WAITER wor...唔知係米撞o岩佢放假呢!!?
原本話限時3個鐘, 坐到10:30, 不過我地唔覺唔覺坐到11:00都唔知, 亦無趕我地走...
食到我地個個勁飽
, 埋單都係$463 , 每人唔洗$100, d野食 ok 我又覺得抵呀!!
衣家d cafe 間間都趕人走, 野食水準參差, 如果野食同服務黎講, 不過不失, 算係咁喇!!
其實都係睇你識唔識揀野食嫁姐, 唔o岩你食你緊係話唔好食嫁, 彈到一文不值嫁...
一分錢一分貨...可能服務係有d問題, 但係d野食又真係無講到咁差wor!!
所以我至上黎openrice評論一下...

芝士焗西蘭花
日式咖哩炸蝦飯
紅汁雞肉長通粉
柏士圖什菌意粉
黑芝麻牛奶沙冰
2012-08-06
$93 (Dinner)
芝士焗西蘭花
日式咖哩炸蝦飯
紅汁雞肉長通粉
柏士圖什菌意粉
黑芝麻牛奶沙冰
今日約咗成班朋友出黎傾嘢, 一路都唔知邊間CAFE可以坐到咁多人又傾到嘢, 於是就喺OPEN RICE搵咗呢間嘢, 由於早幾日BOOK既關係, 去到唔洗等位就可以坐低啦~呢度環境都算OK, 唔迫, 但除咗環境之後就搵唔到其他好嘢啦...首先一坐低個妹妹仔就走黎問我地食乜嘢, 呢個妹妹仔服務都算OK, 笑容十足, 本來唸住散叫, 後尾佢話散叫坐得3個鐘, 叫PARTY餐就可以食4個鐘, 指定飲品任飲...結果我地就揀咗叫PARTY餐啦... 包3個主菜, 7碟小食幾經辛苦喺餐牌入面揀到食乜(某幾款小食由於要早2日預訂至有, 所以焗住要喺9款入面揀7款)落完單後接住落黎就係一個全程黑面既男WAITER負責我地嗰枱... 啲態度衰到冇人有,黑口黑面不突止, 粗聲粗氣叫我地拎開啲嘢擺嘢食, 仲要係遞俾我地自己擺,從來冇見過一間餐廳/CAFE可以有啲服務咁差既人食物方面主菜:肉醬意粉: 不過不失, 算係最正常既一味主菜 白汁海鮮意粉: 冇乜特別, 一般般啦 另一味唔知乜嘢白汁飯: 啲飯係生既, 完全唔合格 小食:芝士焗西蘭花: 鹹到冇人有, 除咗鹹完全食唔到啲咩味炸春卷: 一般現成嘢炸魚手指+

從來冇見過一間餐廳/CAFE可以有啲服務咁差既人

食物方面

主菜:
肉醬意粉: 不過不失, 算係最正常既一味主菜

白汁海鮮意粉: 冇乜特別, 一般般啦

另一味唔知乜嘢白汁飯: 啲飯係生既, 完全唔合格

小食:
芝士焗西蘭花: 鹹到冇人有, 除咗鹹完全食唔到啲咩味

炸春卷: 一般現成嘢
炸魚手指+炸薯角: 都係一般現成嘢
焗薯: 冇乜味

兩款薄餅: 其中一款辣肉腸就辣到冇朋友
另一款就清淡得離奇

本身對CAFE既嘢食都唔抱咩大期望, 但比預期仲要差, 呢個都算...
最經典既竟然係嘢飲....

啲嘢飲係一渣渣咁上, 開頭叫咗一渣蘋果綠茶, 一渣蜜桃綠茶
馬上倒一杯黎試... 竟然會唔知邊一渣係蘋果, 邊一渣係蜜桃, 兩渣都係得茶味....
之後再叫咗不同既款式, 例如提子紅茶之類, 結果都係一樣, 完全得茶味.....
最後我地竟然係焗住叫淨綠茶....
真係好難想像一間CAFE啲嘢飲可以難飲得咁緊要....

埋單每位: $140 貴之餘啲質素仲要差到離晒譜

總括一句: 以後都唔會再幫襯呢間嘢... 咁既質素都可以有咁多個哈哈笑, 原來係信唔過既

2012-07-27
$140 (Dinner)
2012-03-13 1095 views
今日同個舊同學聚舊, 想搵個地方食野傾計, 上OPENRICE SEARCH見到L CAFÉ 食評D食物相好似幾好味咁, 米走上去試下囉.我地book左7:30, 上到去原來有兩間, 我地係門口猶豫究竟邊間至係, 好彩個女職員行出黎幫我地.問女職員至知原來兩間都係L CAFE, 只係一邊以飛鏢做主題, 我地安排左係無飛鏢機個邊,坐低個場差唔多FULL哂, 好彩我地有BOOK位, 如果WALK IN 應該無得坐.打開個MENU, 見到SET DINNER 有雞扒同墨魚面揀, 包哂餐湯餐飲同甜品, 點知今日暫停供應, 超灰, 又要再揀過.我地叫左白汁煙肉蛋意粉, 忌廉海鮮闊條面同小食併盤, 野飲跟餐+$18叫左2杯ICED MOCHA. 可能人多同D野食係即整關係, 我地都等左一段時間至有得食, D份量都好FULL, 賣相都OK, 食落至驚喜牙, 好多時同D FD去個D CAFÉ 都係得個樣, 但D野勁難食, 反而依度D野食好好味等係值得嫁D意粉闊條面好彈牙, 唔會一pat 野咁, d汁又好味, 連我平時唔食洋蔥都出奇地食埋, 哈哈! 樣樣野都係熱辣辣, 超正! 小食併盤好大碟, O岩一班
今日同個舊同學聚舊, 想搵個地方食野傾計

我地book左7:30, 上到去原來有兩間

, 超灰, 又要再揀過.

忌廉海鮮闊條面
ICED MOCHA
, 反而依度D野食好好味
等係值得嫁

樣樣野都係熱辣辣, 超正!
小食併盤好大碟, O岩一班人叫黎食, 我地得兩個人, 所以最後都係食唔哂D野, 好浪費!!
杯MOCHA朱古力味較濃, o岩我我地E D 又唔飲得苦又要飲咖啡既女仔.

我地坐到11點幾至走, 埋單每人$130 都唔算貴LA!!!

依度D野食好味, 環境又唔差, D服務員都幾NICE, 無OPENRICE D人講到咁差姐
好少CAFÉ會有咁既水準, 今次真係超值抵食.
2012-03-12
$130 (Dinner)
忌廉海鮮闊條面
2011-07-14 671 views
一班聚舊的朋友想找一個坐得耐的地方談心,又要方便大家,就係openrice search都呢間樓上L CAFE,見好多人讚就試下啦!結果我地叫了5個餐,因為餐跟drinks只係5x加8元,但齋叫drinks就要$35,所以叫餐抵D。結果發現每樣食物都幾好食, 而且都是新鮮做的,不錯,好少CAFE做得咁有水準,不過由於即整,所以要等好耐下。但坐傾計就幾好(視乎其他食客,有D十幾廿人都幾噪,但就坐幾耐都得,不過早D BOOK定穩陣。
一班聚舊的朋友想找一個坐得耐的地方談心,又要方便大家,

所以叫餐抵D。

但就坐幾耐都得,不過早D BOOK定穩陣。

2011-07-11