2025-02-21 0 views
牧羊少年呢個品牌大家應該唔陌生, 全港好多度都有分店. 我今次就第一次嚟到位於將軍澳單車館呢間鋪. 一坐低已經覺得環境幾舒服, 樓底高空間感十足, 裝修有格調仲帶點浪漫非常適合約會🫶🏻 餐廳設有全新打造具南美小説風格嘅多用途區域「Alchemist’s Mirage」, 實現咖啡店/餐廳/酒吧與藝文空間嘅自由轉換我哋點咗一個【與你分享】二人套餐, 包括前菜主菜主食飲品同Häagen-Dazs雪糕, 價格合理, 食物質素亦高🙃🍤金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
味道濃郁, 外脆內嫩, 鹹蛋黃香味令人回味無窮🫶🏻🍝鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉
香濃嘅忌廉汁搭配煙三文魚, 野菌鮮味令整道菜層次又豐富咗🤞🐮紅酒燴牛面肉
肉質軟嫩, 紅酒香氣浸入肉中, 伴隨薯蓉烤澳洲西蘭花, 令人食指大動🤞🧋奶蓋嗌咗芒果茉莉茶同紅桑子乳酸忌廉芝士奶蓋. 濃厚奶蓋加上底層清新果蓉, 甜度適中幾好飲🫶🏻餐廳外望係人造湖面同模型船池, 景觀不錯, 與餐廳氛圍相得益彰, 非常適合情侶撐檯腳. 如果你哋正考慮點樣慶祝情人節,不妨試下呢間餐廳, 絕對會令你哋約會更加難忘喔💛個人必食推介: 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦, 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉, 紅酒燴

🍤金沙鹹蛋黃鳳尾蝦
味道濃郁, 外脆內嫩, 鹹蛋黃香味令人回味無窮🫶🏻

🍝鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉
香濃嘅忌廉汁搭配煙三文魚, 野菌鮮味令整道菜層次又豐富咗🤞

🐮紅酒燴牛面肉

🧋奶蓋

💛個人必食推介: 金沙鹹蛋黃鳳尾蝦, 鮮忌廉野菌煙三文魚長通粉, 紅酒燴牛面肉

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

#與你分享二人套餐 ($428加一)

@thealchemistcafehk

📍 牧羊少年咖啡館 (香港單車館)
將軍澳坑口寶康路105-107號香港單車館地下G53號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #寶康路 #單車館 #將軍澳美食 #將軍澳 #坑口 #寶琳 #寶康公園 #DE新界篇 #食好西