2023-03-23
🥚蛋美假期好鍾意曬下太陽行海旁🫶🏻觀塘海濱長廊寵物友善西餐廳嘆悠閑慢活生活設戶外坐位🥰🤍.呢間係位於海濱長廊嘅寵物友善西式餐廳🤍🥰嗰日平日2點去到超級多人🥺最大賣點係環境好舒服好悠閑🤍無論戶內戶外都好寬敞✨❣️不過嗰日有少少大風所以揀咗坐入面🫶🏻放假放鬆嘆個lunch很不錯😽.1️⃣蕃茄醬大蝦意粉 (💰$188)🤍呢碟嘢最抵嘅係兩隻大蝦都好厚肉✨🥺當然配埋三色椒同蒜炒過賣相都不錯🫶🏻醬汁唔會太濃甜酸味、意粉嘅煙韌程度剛剛好😛不過略嫌性價比未算高🥹但如果著重環境舒適嘅話就覺得冇乜所謂~2️⃣日本豬軟骨芝士竹炭漢堡 (💰$148)芝士漢堡配豬軟骨真係第一次😛我覺得佢個竹炭漢堡包做得幾好👍🏻甜甜地而且啲餡熱嘅時候個包仲係脆身❣️入面仲有蕃茄芝士同泡菜🤣呢個組合幾新奇😹😹如果好奇咩味嘅話都可以試一試但我應該唔會再叫返呢款😛3️⃣餐湯、餐包、飲品餐湯同餐包都意外地滿足‼️其實擺咗一陣先食但係兩款都仲係熱辣辣✨🫶🏻是日餐湯係忌廉蘑菇湯✨唔會太濃稠淡淡地嘅忌廉味好啱食主菜之前飲🤭餐包熱溶左牛油好香口😽飲品就正常發揮😛今次我覺得輕輕鬆鬆食個lunch、環境又舒服嘅體驗其實幾滿足~.📍La Serre (觀塘)觀塘海濱道
觀塘海濱長廊寵物友善西餐廳
嘆悠閑慢活生活設戶外坐位🥰🤍
1️⃣蕃茄醬大蝦意粉 (💰$188)
2️⃣日本豬軟骨芝士竹炭漢堡 (💰$148)
3️⃣餐湯、餐包、飲品
📍La Serre (觀塘)
觀塘海濱道90號地下1號舖
🤍[7.5/10]