2009-01-28 106 views
愉景灣一路都係高檔既地方,食肆既格調當然亦唔會低。時值大節,黎到呢度份外浪漫!如果坐室外,氣氛係會好好,但因為天氣凍,故選擇咗坐室內。時間尚早,店內客人唔算多,我地被安排係近門口既位置,雖然座位舒適,但亦難免成為玻璃門外好奇路人既注視對象。呢度全部都係外籍侍應,佢地都幾熱心,我叫佢額外俾多張櫈擺野都冇問題!全英文既菜單對我呢啲極少食西餐既人嚟講的確有點難度。我以有限既知識叫左以下幾道菜,不過都好,可以順便練下英文!1)Marinara- Seafood (即係海鮮pizza,唔想咁熱氣就叫左厚批,pizza香脆可口,海鮮亦食得出係新鮮既,加少少芝士粉同辣椒仔辣汁就更好。不過批底有少許靱,所以最好用手食,咁就原汁原味喇!)2)Beef Tenderloin (燒牛柳,可配唔同既醬汁。大約一舊香皂咁大既牛柳好厚身,因為好怕血淋淋,所以叫左八成熟,食落有少許烤焦既味道,唔知係特色定係真係燒燶左而啲配菜都幾特別,有茄子同原條粟米,味道偏淡,不過可憐既粟米好難叉,結果食到一半碌左落地下)3)Strawberry Smoothies(個人偏好果味既沙冰,呢度既Smoothies味偏淡,甜返啲會好啲

3)Strawberry Smoothies(個人偏好果味既沙冰,呢度既Smoothies味偏淡,甜返啲會好啲)
可能自己口味偏東方,所以扒類就唔多識欣賞,反而pizza就幾好,而且價值係同區嚟講唔算貴,今次就當係見識下吧!

呢度都幾受年輕情侶歡迎,不過有趣係大部分男士既英文都麻麻,點菜既都係女士為主,所以建議有心嚟呢度既男士要做定功課先喇!
食飽飽再去海灘散散步,之後先坐船返去都唔遲!
少少燶
$170 (Dinner)
  • Pizza