2021-11-20 148 views
今日同朋友黎左呢間好有情調嘅餐廳,位於上環,餐廳內設計幾特別,又有紅磚做背景,燈光昏暗,打卡一流。我地叫左份安格斯特級牛扒,蜜糖燒春雞配鵝肝,海鮮濃汁配藍青口,咸蛋黃單骨雞翼同炸蕃薯條。份牛扒約5成熟,鎖得住啲肉汁,唔會過老,配埋佢嘅醬汁,口感豐富,味道都唔錯。另外份燒春雞個人覺得比較差,佢係慢煮嘅方式去處理,味道雖然唔錯但肉質太生,觀感上冇咁好,慢煮時間可以再捉摸得好啲。另外加配左鵝肝,但比較乾身,亦冇汁去點綴下,所以都係爭少少。反而份藍青口有驚喜,大大份,而且每隻青口都唔細,湯汁同青口都好夾,食晒啲肉都想繼續飲埋啲汁。青口肉幾彈口,值得一試。最後單骨雞翼同炸蕃薯都唔錯,單骨雞翼炸得夠脆,而且蛋黃醬都好夠,仲有少少辣,有咁上下水準。份炸蕃薯就炸得老左少少,但味道同口感都好好外脆內軟,食到蕃薯嘅甜味。整體上,食物同環境都唔錯,值得推介。

整體上,食物同環境都唔錯,值得推介。