2014-01-13
剛開業時試過午餐,覺得一般,因未試過早餐,故在睇戲前試試。星期日上午約十時半,都差不多座滿,但見剛有張檯及只有三人在買嘢,想必不用等太久,故便排隊買早餐,首先落單都頗慢,等了些時間,買完嘢拿了號碼牌回坐位等送餐。因本人都幾趕時間又坐得幾近收銀出餐位,見送餐得兩人,而且餐廳坐位不是一眼睇晒,有時見送餐的轉來轉去揾號碼都幾花時間,加上送餐,執檯,幫坐著的客人拿紙袋,餐具,茄汁...等都是這兩個,在星期日真是不夠人手。換言之,出了的食物就放了在收銀旁,好聽D成為落緊order的客人嘅樣本,唔好的就好不衛生,不同人在你份餐前噴口水,建議可給客人選自取,或揾蓋遮住食物,最後我估份餐到,加上趕時間又冇人送,自己走去自取算了。兩份早餐跟咖啡,食物真係好一般,上圖的蕃茄是乾的,入口冇水,炒蛋過熟較乾,茄汁豆暖暖的,食味一般,腸仔算幾好,不太咸,牛角包夠脆有牛油香!另一份蛋沙律牛角包,牛角包同樣香脆,生菜也新鮮,蛋沙律比較淡,食落感覺不到蛋黃的香味,比Delifrance瞬息!如此質素,本人覺閒日來好些,因為環境好D,平日少人清靜,彌補食物質素的問題。
因本人都幾趕時間又坐得幾近收銀出餐位,見送餐得兩人,而且餐廳坐位不是一眼睇晒,有時見送餐的轉來轉去揾號碼都幾花時間,加上送餐,執檯,幫坐著的客人拿紙袋,餐具,茄汁...等都是這兩個,在星期日真是不夠人手。換言之,出了的食物就放了在收銀旁,好聽D成為落緊order的客人嘅樣本,唔好的就好不衛生,不同人在你份餐前噴口水,建議可給客人選自取,或揾蓋遮住食物,最後我估份餐到,加上趕時間又冇人送,自己走去自取算了。 兩份早餐跟咖啡,食物真係好一般,上圖的蕃茄是乾的,入口冇水,炒蛋過熟較乾,茄汁豆暖暖的,食味一般,腸仔算幾好,不太咸,牛角包夠脆有牛油香!