同事同我食farewell 飯,所以我地係book 左枱的,不用等。入到去坐低之後有staff同我地介紹原來近來做緊個活動,如果叫那個蜆鍋既話,會有個抽卡遊戲,從三張卡中抽中Ace今日個蜆鍋就可以免費,抽中唔知咩就下次黎免費,抽中第三張就咩都無。有得玩當然叫啦,反正我同啲同事都鐘意食蜆的。Da denggggg~ 上菜啦,都幾大鍋啊,而且非常新鮮,佢黎到既時候啲蜆仲識郁的🙈望住既感覺其實有點心有不忍,唯有轉移下視線,傾下計。煲左一陣,個鮮味已經飄緊出黎,好香。啲蜆真係好新鮮,好鮮甜,$98一鍋其實都唔算貴,之後食食下佢有專人黎到俾卡你抽。我一抽!woooooo, ACE.  咁就今餐成鍋有得免費,頓時覺得所有野更美味haha.食完啲蜆,staff就會同我地加湯打邊爐嚕。由於我都幾鐘意食菜,同事為左我叫左三款菜。肉方面,我地都試左澳洲和牛內裙肉、匙柄同埋最後那個好似係有個胸字的。另外仲叫左個牛滑同炸魚皮。牛肉我個人最喜歡內裙肉,佢比較有肉味同有嚼口,但小心唔好煮太耐,好似好"UN".  而匙柄都好食,佢就比較淋身的。最後有個胸字那個我自己就一般般,因為比較多脂肪,有點油,可能適合啲鐘意

Da denggggg~

牛肉我個人最喜歡內裙肉,佢比較有肉味同有嚼口,但小心唔好煮太耐,好似好"UN".  而匙柄都好食,佢就比較淋身的。最後有個胸字那個我自己就一般般,因為比較多脂肪,有點油,可能適合啲鐘意半肥瘦的人。
2018-11-27