2020-10-21
想唔想食MUMMUM呀😙~—————————————————————晚餐好簡單一張紙過📝 任選三或四款定食
另外個set再包味增湯🍵 香菇五穀雜炊飯/正氣黃薑飯同麥茶
.🍱六款自選定食🎃南瓜薯餅冇得輸!每次嚟都係食佢~炸得勁脆!南瓜味又勁出~.🍮本菇茶杯蒸
啲蛋蒸到好滑,啲菇係面但因為一齊蒸 所以啲蛋都會食到啖啖菇香.🍥高野豆腐配胡麻蒟蒻
哩個就麻麻地~因爲個豆腐好濕但佢又唔係滑豆腐嚟~☹️
而個蒟蒻就不過不失.🥬羽衣甘藍野菇大阪燒(+10)
餸如其名~~都係成塊都係菇嚟 再溝埋啲沙律醬同燒汁🥰
唔會過咸 我亦都係第一次食野菇餅 勁有趣😂.🍆薑蔥汁煮茄子
蔥香味幾出!個茄子岩晒用嚟撈飯~.🥗紫薯紅菜頭青蘋果沙律
上面就有幾粒青蘋果!.另外提提各位如果假日要早啲去🚸 因為某幾款熱門定食供應有限 好快就冇😭.💰Total: $210 .味: 8/10飽: 7.5/10抵: 7/10.MUM日常野菜料理📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店LG樓8號舖.我
—————————————————————
晚餐好簡單一張紙過📝 任選三或四款定食 另外個set再包味增湯🍵 香菇五穀雜炊飯/正氣黃薑飯同麥茶 Menu有冷熱盤蛋五辛提示! (始終推薦大家食飯多過轉烏冬😽) .
🍱六款自選定食
🎃南瓜薯餅
冇得輸!每次嚟都係食佢~炸得勁脆!南瓜味又勁出~
🍮本菇茶杯蒸 啲蛋蒸到好滑,啲菇係面但因為一齊蒸 所以啲蛋都會食到啖啖菇香
🍥高野豆腐配胡麻蒟蒻 哩個就麻麻地~因爲個豆腐好濕但佢又唔係滑豆腐嚟~☹️ 而個蒟蒻就不過不失
🥬羽衣甘藍野菇大阪燒(+10) 餸如其名~~都係成塊都係菇嚟 再溝埋啲沙律醬同燒汁🥰 唔會過咸 我亦都係第一次食野菇餅 勁有趣😂
🍆薑蔥汁煮茄子 蔥香味幾出!個茄子岩晒用嚟撈飯~
🥗紫薯紅菜頭青蘋果沙律 真係EAT FRESH~紅菜頭偏蓉~間唔中會有啲少粒粒(我鍾意哩款口感😻) 上面就有幾粒青蘋果!
💰Total: $210
味: 8/10
飽: 7.5/10
抵: 7/10
MUM日常野菜料理
📍佐敦彌敦道380號香港逸東酒店LG樓8號舖
我 收素佬🧔🏻將會繼續同大家跑素 搵盡全港甚至世界各地既美味素比大家
#vegetarian #vegan #keepfit #eathealty #balancelife #hkig #eatrecords #foodiehk #greenfoodie #foodie #green #japan #素食 #素食達人 #跑素 #美食 #健康 #健康飲食 #香港素食 #瘦身 #營養 #飲食記錄 #轉素快 #素口精 #告素你 #自助餐 #酒店 #日式料理 #日本菜 #素人跑佐敦