上次喺德福閒逛果陣經過見到呢間韓國嘢覺得好吸引,今日終於捉左同事一齊黎試!🤗今日出糧日我地決定食豪啲🤣叫左豪快和牛燒 ,食堂牛小排 ,濟州豪快黑毛豬五花肉,芝士生蠔,燉牛肋骨配白飯,薯仔排骨湯配白飯,熱柚子蜜同柑橘梳打🙊❤️豪快和牛燒 💰2️⃣9️⃣8️⃣呢款店家已經預先醃過,味道岩岩好👍牛味濃郁😍❤️食堂牛小排 💰1️⃣5️⃣8️⃣油花勁靚😯 燒完肉質依然非常嫰滑,輕輕調味已經好好食!🤤❤️濟州豪快黑毛豬五花肉 💰1️⃣6️⃣8️⃣五花肉實在係令人又愛又恨既東西😆邪惡得黎但又好好食,梅花間竹既脂肪同瘦肉,帶俾人入口即溶既感覺😍(店員教我哋兩面稍為燒一燒,等佢熟熟地容易啲剪開就剪成一舊舊放係邊位繼續燒,咁就會冇咁大油煙👍😁)❤️芝士生蠔 💰8️⃣8️⃣呢樣係同事叫嘅,因為芝士同生蠔都唔係我杯茶🤣佢話生蠔好鮮甜,芝士溶咗仲痴住晒係啲生蠔上面,超好食,佢一個人食曬六隻😂😂😂❤️燉牛肋骨 💰8️⃣8️⃣係我最中意既韓國菜式之一😍牛肋條炆得夠淋又入味,加埋紅白蘿蔔同冬菇索晒啲湯,送飯一流😋❤️薯仔排骨湯 💰7️⃣8️⃣湯底加左啲泡菜,微微辣開胃惹味👍排骨嫰滑,薯仔夠淋,又係一道配白飯一絕既菜式😙❤️柑橘梳打 💰3️⃣8️⃣好足料,咬到柑橘一粒粒嘅口感😁唔會太甜味道清新,要黎

今日出糧日我地決定食豪啲🤣

❤️豪快和牛燒 💰2️⃣9️⃣8️⃣
豪快和牛燒

豪快和牛燒

呢款店家已經預先醃過,味道岩岩好👍
牛味濃郁😍

❤️食堂牛小排 💰1️⃣5️⃣8️⃣

油花勁靚😯
燒完肉質依然非常嫰滑,輕輕調味已經好好食!🤤

❤️濟州豪快黑毛豬五花肉 💰1️⃣6️⃣8️⃣
濟州豪快黑毛豬五花肉

五花肉實在係令人又愛又恨既東西😆
濟州豪快黑毛豬五花肉

❤️芝士生蠔 💰8️⃣8️⃣
芝士生蠔

呢樣係同事叫嘅,因為芝士同生蠔都唔係我杯茶🤣

❤️燉牛肋骨 💰8️⃣8️⃣
燉牛肋骨

係我最中意既韓國菜式之一😍

❤️薯仔排骨湯 💰7️⃣8️⃣
薯仔排骨湯

湯底加左啲泡菜,微微辣開胃惹味👍
排骨嫰滑,薯仔夠淋,又係一道配白飯一絕既菜式😙

❤️柑橘梳打 💰3️⃣8️⃣

好足料,咬到柑橘一粒粒嘅口感😁
唔會太甜味道清新,要黎送燒肉啱曬😍

食完超滿足!🤤🤤
其實唔食咁豪既話佢既lunch set都好抵食!前菜仲係任添👏 以後我地又多個飯堂😎
2021-11-25
Type of Meal