2023-08-27
今次叫左碟一碟咖喱炸魚柳飯啦。總括黎講,呢碗飯係普通水平,唔算太出眾,但依個價錢嚟講算唔錯啦。首先,我要講下個咖喱味。嗯,咖喱味道係有嘅,不過冇咩特別之處。啲咖喱係有啲濃郁,但味道唔夠深厚。唔係咁多層次,啲香料嘅味道冇咁嘅突出。如果你係咖喱愛好者,可能會覺得呢碗嘢味道唔夠咖喱嘅精髓。然後係魚柳。魚柳係炸過嘅,個質地都幾脆,不過唔係最脆嘅啲。啲魚柳好好都算有咗個炸嘅香味,不過冇咩驚喜。有啲部分可能會有啲乾,我覺得有啲更多嘅醬汁會好啲。總括黎講,呢碗咖喱炸魚柳飯係一份普通嘅餐食。味道中規中矩,唔係太出眾,亦都冇啲特別失望嘅地方。如果你只係想飽下肚,又想食啲咖喱同埋魚,咁呢碗飯係一個可以考慮嘅選擇。不過,如果你追求啲更豐富嘅味道同層次,可能就要再考慮下其他選擇啦。