2019-07-06 123 views
半年一度既舊同學聚會今次移師到上環磅巷呢間玩味十足既餐廳。驟眼睇我仲以為係間舊式既配鎖匙鋪,就連佢個入口都隱藏得好好,要考我眼力去搵出個開門制入到去,地方雖然唔大,但係裝修有格調,環境舒服又乾淨,仲有d懷舊感覺tim。Menu呢度係間中式fusion既酒吧餐廳,以飲酒為主,反而菜色選擇唔算好多,主要分左4大類,分別係Skewers、Smaller、Bigger、Sweets。Spiced vegetable Hummus $32呢個蔬菜串香料十足,除左食落夠味,仲好juicySticky coffee pork belly $38雖然我食唔出呢個豬肉串既咖啡醬,但係佢燒得好惹味,而且肉質嫩滑,面層既脆米又好有口感Sriracha street corn $78呢個粟米夠香甜,配埋面層既芝士,簡直「芝」味無窮Ma-La fried wings $88呢個麻辣雞翼唔係用麵粉去炸,而係用牛奶去炸,所以食落外脆而入面既雞肉又特別嫩滑,味道仲arm arm好Laksa prawn dumpling $138呢個喇沙味道香而且夠滑,配搭皮薄餡多既餃子同蒜蓉包,感覺新鮮同驚喜,而且又相當夾Bone

Menu

Spiced vegetable Hummus $32
呢個蔬菜串香料十足,除左食落夠味,仲好juicy

Sticky coffee pork belly $38

Sriracha street corn $78
呢個粟米夠香甜,配埋面層既芝士,簡直「芝」味無窮

Ma-La fried wings $88

Laksa prawn dumpling $138

Bone marrow & steak cheung fan $288
呢個腸粉味道同口感都好豐富,除左牛肉仲有海鮮做配料

Kumquat halo halo $78
呢個甜品源自菲律賓,有sorbet、西米、芒果等等...mix埋,食落清新好味

2019-06-24
Type of Meal