2023-08-17
呢間係多次回訪嘅中菜茶價每位$13 另外有餐前小食我地今次無要到 留肚食其他小炒😋款款都出色 海鮮總係無令人失望🔸豉椒炒廚皇鵝腸 $138鵝腸口感彈牙,豉椒醬汁融合咗鵝腸嘅鮮味,帶出一種濃郁嘅鹹香味道。呢道菜仲菜加入咗蔬三色椒同蔥段,增加咗口感同色彩層次。🔸糯米炒膏蟹飯 $568個飯以砂鍋熱住上檯,仲做到飯焦效果!糯米飯炒得粒粒分明,口感軟糯彈牙,而且吸入晒蟹嘅鮮甜味道,帶有濃郁嘅海鮮甜味。膏蟹超多膏,肉質細軟鮮甜。🔸金沙蝦球 $148金沙蝦球食落口有沙沙嘅口感,外層炸得酥脆。內層蝦球新鮮彈牙。份量都多,一碟有8粒,好啱share嚟食。🔸椒麻鮮螺片螺肉切成一片片薄片,質感鮮嫩多汁,每一片薄片都帶有螺肉嘅鮮味。螺肉變得更加嫩滑爽口。椒麻醬汁嘅辣度適中,帶有一種辣辣地刺激感,但又唔會過於辣口。而且有一種微微嘅麻痺感,口感豐富。🔸椰汁椰果爆珠仙草 $28椰汁帶有椰子嘅香甜味道,滲透入每一口爆珠仙草,帶有一種濃郁嘅椰香。仙草嘅質地軟滑,與椰汁嘅香甜完美結合,令整道甜品更加豐富多樣。🔸楊枝甘露 $30楊枝甘露嘅主要成分係芒果肉同芒果汁。芒果有甜美酸爽嘅口感,當中嘅椰奶有一種濃郁嘅奶香味道。椰奶嘅
茶價每位$13 另外有餐前小食
我地今次無要到 留肚食其他小炒😋
款款都出色 海鮮總係無令人失望
🔸豉椒炒廚皇鵝腸 $138
🔸糯米炒膏蟹飯 $568
膏蟹超多膏,肉質細軟鮮甜。
🔸金沙蝦球 $148
🔸椒麻鮮螺片
🔸椰汁椰果爆珠仙草 $28
🔸楊枝甘露 $30
楊枝甘露嘅主要成分係芒果肉同芒果汁。芒果有甜美酸爽嘅口感,當中嘅椰奶有一種濃郁嘅奶香味道。椰奶嘅順滑口感與芒果嘅果香完美結合,令整個甜品更加香濃。