今日班朋友帶我黎呢間旺角菜館食飯好耐無食中菜喇 所以都帶點期待🤤朋友話佢以前食過 最近裝完修重開所以要帶我地再黎試下!朋友發辦食咩 而我就係負責等食嘅😂😂⠀旺角滋味六寶碟- 白灼韭菜花: 好新鮮嘅韭菜花 好爽唔會有渣👍🏿- 白灼舟山海蜇 :超爽口海蜇 第一次食圓憂碌嘅海蜇 口感好滑好得意😆⠀- 白灼鮮豬肚: 都幾爽脆 不過自己唔好呢味😅- 白灼鮮粉腸: 因為自己唔鍾意食內臟🙈所以都麻麻地⠀- 白灼鮮豬脷: 厚肉但唔韌 唔錯- 白灼深海魷魚: 魷魚非常新鮮 爽口彈牙😋⠀傳統杏汁燉豬肺湯 湯燉至奶白色 非常濃郁 飲落去有淡淡嘅杏汁味 非常醒胃😙 而且好足料 豬肺燉得好林 吸哂湯嘅精華 正😍😍⠀黑胡椒波士頓龍蝦黑胡椒龍蝦好少食 炒得好香 辣味都幾重😱⠀避風塘炒大蜆蜆肉好多好肥美😋隻隻都好巨大 蜆肉慢慢嗒落帶微甜 而且對於我呢d好鍾意辣嘅人黎講 辣炒海鮮真係好惹味💕⠀新鮮菠蘿咕嚕肉咕嚕肉可以話係我嘅最愛 酸甜度係取決呢道菜嘅成敗 呢一碟會酸左少少 不過抵讚粉漿唔會太厚 食落成舊都係粉 肉都大舊 酸酸甜甜好醒胃❤️⠀旺角風沙雞皮未算炸得好脆夠乾身 帶林身嘅皮有少少油膩感😣但肉質嫩滑 同埋夠多蒜 岩
今日班朋友帶我黎呢間旺角菜館食飯
好耐無食中菜喇 所以都帶點期待🤤

朋友話佢以前食過 最近裝完修重開
所以要帶我地再黎試下!

朋友發辦食咩 而我就係負責等食嘅😂😂

- 白灼韭菜花: 好新鮮嘅韭菜花 好爽唔會有渣👍🏿

- 白灼鮮豬肚: 都幾爽脆 不過自己唔好呢味😅
- 白灼鮮粉腸: 因為自己唔鍾意食內臟🙈所以都麻麻地

- 白灼鮮豬脷: 厚肉但唔韌 唔錯
- 白灼深海魷魚: 魷魚非常新鮮 爽口彈牙😋

黑胡椒龍蝦好少食 炒得好香 辣味都幾重😱

旺角風沙雞
皮未算炸得好脆夠乾身 帶林身嘅皮有少少油膩感😣但肉質嫩滑 同埋夠多蒜 岩我愛蒜之人😂😂🤤

一個字:惹味😍
落嘅調味料好足 d辣味非常入味 每一啖蟹肉都食到辣味慢慢充滿住成個口腔 食到好刺激😂😂👍🏿

吃完一大堆小菜 吃貨表示肚裡沒有澱粉質還是有種失落感😂
見呢個炒伊麵未係出面見過就嗌左😆