2023-08-05 404 views
《紅磡串門子 (紅磡)》今日兩口子去紅磡行街買野,上星期食完一轉串燒覺得唔係好夠喉條癮又戚下戚下🤣又見唔係好餓咁食串燒就啱哂啦,於是就打開openrice睇下附近有冇串燒店,就發現左呢間離紅磡站行大約5分鐘嘅串燒鋪一於食佢!🦑汁燒原條魷魚筒呢個經典惹味燒魷魚燒到表面焦香,魷魚肉夠厚得嚟保留到水份令到肉質唔會過韌有彈性同充滿海鮮味😋🐑燒蒙古羊肉串上次食羊肉串開拓左我對羊肉嘅好奇🤣今次眼都無眨就點左羊肉串,羊肉燒得啱啱好有肉汁夠香口,又一次愛上左烤羊肉串!長食長有haha🥚玉子燒燒烤有玉子燒係呢類串燒店入面少見。我都係本住一試無妨嘅心態叫,點知又有意外驚喜。玉子整得好軟好綿滑,而表面比起日本餐廳嘅玉子燒多左一重炙燒嘅功夫變得脆脆,雙重口感🫶🏻🇿🇦南非特大磯煮鮑魚鮑魚經過甜甜地嘅濃汁浸煮,煮得入味得嚟無overcook口感好彈牙,質感食得出好新鮮🐮燒美國特級牛小排牛小排部位肥瘦相間,一口啖一件有齊油香同埋厚實牛扒嘅質感,店主加左香料同香草粉令到牛肉非常惹味燒蒜茸花甲呢碟花甲蒜茸多到嚇親我🤣花甲鮮味無沙,蒜茸同海鮮係最佳拍檔,連平時食有蒜嘅餸都會輕輕撥開啲蒜埋一邊嘅我今次都完全拋開食完會口臭嘅
《紅磡串門子 (紅磡)》

🦑汁燒原條魷魚筒

🐑燒蒙古羊肉串

🥚玉子燒

🇿🇦南非特大磯煮鮑魚

🐮燒美國特級牛小排

燒蒜茸花甲
呢碟花甲蒜茸多到嚇親我🤣花甲鮮味無沙,蒜茸同海鮮係最佳拍檔,連平時食有蒜嘅餸都會輕輕撥開啲蒜埋一邊嘅我今次都完全拋開食完會口臭嘅顧慮大啖花甲連蒜食🫣

🍆惹味蒜茸燒茄子
重口蒜茸二重奏🥹又係一款去食燒烤不可不點嘅野,茄子索哂蒜茸同埋燒汁嘅味,茄子肉軟林林一絲絲又入味入口即化👍🏻

食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️/5
用餐體驗 ⭐️⭐️⭐️/5
性價比 ⭐️⭐️⭐️⭐️/5

如果你都想試下呢間出色嘅串燒店,記得bookmark定呢間餐廳,約埋三五知己一齊嚟試下👨‍👨‍👧‍👦

地址: 紅磡必嘉街87號地舖

#barbecue #grill #spicy #hkfoodie #hkfoodblogger #hkfood #foodblogger #hk #hkig #hkigers #hkfoodblog #hkfoodstagram
汁燒原條魷魚  燒蒙古羊肉串  美味玉子燒  南非特大磯煮鮑魚
惹味蒜茸燒茄子
錫紙燒蒜蓉花甲