川菜迷岀動了!今次到銅鑼灣覓食!雖然地點有點偏離銅鑼灣旺街,但因為佢係地舖,所以都好易搵!而且佢門面用咗麻雀做deco,夠曬中式🤣今次點咗金湯酸菜魚,螞蟻上樹同鐵板魷魚鬚。金湯酸菜魚份量大,好足料!而且有埋水晶粉皮,真係夠晒飽肚!今次我哋叫左小辣,但比我地想像中辣左少少。好重椒麻味,但蓋過左個酸味。而個魚片都尚算嫩滑!如果鐘意花椒味既人,應該會鐘意呢個餸!鐵板魷魚鬚魷魚彈牙、濃味!啲醬料沾滿啲魷魚鬚上面,夠晒惹味!好多青椒同洋蔥,夾埋一齊食,口感爽!螞蟻上樹永遠都係我心頭好,因為我好鐘意食粉絲!雖然好上色同入味,但略嫌太黏。成埋粉絲痴埋一舊,夾既時候有啲麻煩。

今次點咗金湯酸菜魚,螞蟻上樹同鐵板魷魚鬚。

螞蟻上樹
螞蟻上樹