2019-05-28 123 views
喺街外面已經見到佢古色古香嘅招牌同外牆裝修,啲杯杯碟碟都好有川菜風味,枱面仲有一壺烏龍茶,淡淡的烏龍味,好香但唔會過濃。-涼拌酸辣土豆絲 $68朋友仔唔食得太辣,所以今次冇乜點叫水煮嘅菜式,主要都係酸辣為主。土豆絲爽脆,唔會炒到糊;味道偏向酸多啲,唔會太辣,做前菜開胃岩哂。-話梅豬手 $88份量都幾多,話梅炆得好入味,仲有好多話梅肉添!平時豬手食得多會覺得膩,但因為話梅酸酸甜甜,去除左油膩感,所以同朋友傾下傾下都清晒碟豬手。-重慶口水雞 $168係惹味版同再辣少少嘅譚仔口水雞,雞皮爽滑彈牙,雞肉味濃,唔會比口水汁搶味,送飯一流。

涼拌酸辣土豆絲 $68

話梅豬手 $88