2019-09-11 15 views
今日係深水埗收工,之後同朋友去咗花園街買衫shopping,諗咗好耐都唔知食咩好,最後行咗過嚟依度就食雞煲之前每次食雞煲都有人講,識食一定要食「一品」, 但係以前我都覺得OK,而家就質素每況愈下。之後有個朋友就開始介紹依一間,最大嘅原因係因為佢有分為冰鮮雞及新鮮雞的選擇。我哋當然係揀咗新鮮雞啦,首先我地點左雞煲先,因為我哋都唔係好食得辣,咁就不如索性食唔辣最後選擇左 #椰子雞 $170佢係用咗新鮮嘅椰子肉,所以湯底越食越清甜。店家稱用要新鮮嘅雞肉,所以雞肉比較嫩滑,及雞味重。#本地新鮮牛肉 $108雖然份量唔算好多,但牛肉真係好新鮮。牛肉肉質鮮嫩,而且牛味濃郁,食落冇筋。#墨魚滑 $78墨魚滑屬於高質,✨重點推介✨爽口彈牙,而且沒有腥味。#流心芝心丸 $20一客四粒,屬正常貨色。#牛坑腩 $108一客有8件,而且每件都是厚切。牛味濃郁,如果燜得再入味啲就更好啦。而打邊爐配料款類亦都有好多,而且好多都好新鮮

我哋當然係揀咗新鮮雞啦,

最後選擇左 #椰子雞 $170

#本地新鮮牛肉 $108

#墨魚滑 $78
墨魚滑屬於高質,✨重點推介✨爽口彈牙,而且沒有腥味。

#流心芝心丸 $20
一客四粒,屬正常貨色。

#牛坑腩 $108

而打邊爐配料款類亦都有好多,而且好多都好新鮮