2019-11-13
忽然之間好想食川菜 收工之後就即刻上OpenRice睇吓 就搵到呢一間好出名嘅川菜啦坐低之後員工會問你飲咩茶 我哋叫咗菊花茶 茶錢$8一位 呢度最出名嘅係水煮魚酸菜魚同埋各式各樣嘅魚 咁因為我哋大家都好想食辣所以就揀咗水煮魚不過其實佢個名唔係叫水煮魚 係叫野生魚($128) 上到枱之後先發現原來佢勁大煲 有好多芽菜喺底 雖然條魚有個不過都係啲大骨 面頭鋪左好多芫荽 仲有啲菇 同埋一啲綠色嘅配菜 啲魚全部都好大舊 好惹味 所以忍唔住叫咗碗飯 呢煲魚送飯真係一流食肉獸仲叫咗個回鍋肉($58)煮得好入味 唔係淨係得個辣字 我哋仲開發左一個新食法 就係將回鍋肉浸落去個魚煲到會冇咁油 同埋吸收晒魚湯嘅精華 真係越食越想食原味焗蜆($72)上枱嘅時候會用錫紙包住 之後會有專人幫你剪開 剪開嘅時候聞到好清甜嘅味道 有少少青椒同埋蜆嘅份量好多 食落好有海鮮味高力豆沙 ($32)糖霜唔會太多所以唔會好甜 食落好鬆軟 豆沙餡唔會太甜 分量亦充足
坐低之後員工會問你飲咩茶 我哋叫咗菊花茶 茶錢$8一位
原味焗蜆($72)
高力豆沙 ($32)