2022-10-30 709 views
鍋心呢間店經常都聽啲同事講好抵食,今日終於有機會去食吓!由於聽講而家多番好多人出嚟食嘢,所以我都一早打嚟book定位,好彩有book位,因為真係全場爆滿!我哋兩個人坐嘅卡位都幾闊,張枱夠大,放到好多嘢。聽完店員講解一輪之後我哋就開始揀嘢食,見到蟹好吸引,即刻揀咗,朋友就揀咗龍蝦。除咗呢兩個,我哋仲可以喺七樣海鮮入邊揀五款!即係今晚起碼食到七款海鮮!真係大飽口福。都仲未完,後面仲有得揀好多款火鍋食物,真係好抵食,二百幾蚊可以食咁多食材。一直以為呢度只係有白粥湯底,原來佢新出左個豬骨湯底,非常惹味。啲嘢食一浪接一浪咁難,全晚都食到非常之飽,所有海鮮都好新鮮,睇吓啲青口幾大啫!成隻碗咁大,我都冇見過咁大隻青口。我覺得最精彩係最尾嘅粥,所有嘅醬汁吸收晒所有海鮮同埋食材嘅精華,再加埋豬骨嘅味道,啲粥好惹味,就算好飽,我都忍唔住食晒!

我哋兩個人坐嘅卡位都幾闊,張枱夠大,放到好多嘢。