2015-03-06 442 views
一直都很想幫這間茶餐廳寫返篇食評,這間永利茶餐廳位於柴灣公共圖書館對面,是一間十分港式的平民茶餐廳~不知何時開始,永利在隔離開多了間煲仔飯專門店,專做煲仔飯和粥粉面餐的,同一個老闆~前年因為讀書的關係,經常會到柴灣公共圖書館溫習,餓了就到這裡吃個煲仔飯,方便快捷,而且不多人,可以靜靜坐在卡位邊食邊看notes~不要看這裡好似好簡陋,出品既煲仔飯十分惹味,呢個係我意料之外,飯唔會癡底之餘,又軟硬適中,而且料又足,唔會食到最尾得鼓油撈飯👍平時最鐘意食呢兩款:鳳瓜排骨煲仔飯$46雞脾菇蒸滑雞煲仔飯$46熱辣辣的煲仔飯淋上豉油,撈兩撈,果種美味法真係令人停唔到口呀,而且蒸滑雞又夠滑,甘既價錢仲包一杯野飲,我覺得絕對超值!!!!!除左煲仔飯,啲粥粉面都有水準,我見好多食評都批評啲服務唔好,其實呢度講到明係一間平民茶餐廳,啲野食好ok得來價錢又平民,其他就將就一下吧,又冇收你加一,難道你想人家給你五星服務咩😏

平時最鐘意食呢兩款:
鳳瓜排骨煲仔飯$46
鳳瓜排骨煲仔飯
雞脾菇蒸滑雞煲仔飯$46
雞脾菇蒸滑雞煲仔飯
2014-03-04
$46 (Dinner)
鳳瓜排骨煲仔飯
雞脾菇蒸滑雞煲仔飯