2019-07-23 891 views
今日個客帶咗我去佢公司附近傾計,一齊晚飯食雞煲,唔係佢帶我去我都唔知呢邊工商業地區有間咁正嘅🐤雞煲~🔆豐鍋招牌麻辣雞煲🐤(半隻, BB辣)- 呢個雞煲真係無得頂,配料、調味惹味又濃味,d雞皮索哂汁煙靭香口,雞肉惹味。🔆自創爆芝響鈴(3件)- 自家製嘅響鈴即炸香脆,放落湯兩3秒,裡面芝士熔熔地,香脆滋味,勁正!🔆雜菜籃🥬 - 經個客檢查過,無一塊爛菜葉而且好乾淨😂,蔬菜鮮甜完全無渣,good!🔆手工即炸魚皮 - 超大塊魚皮,比平時薄無咁硬,但非常香脆好味,易咬香口,我就覺得唔沾湯食更好食。🔆頂級安格斯🐮牛小排 - 字見過火鍋呢個價錢嘅安格斯可以咁靚,直頭靚到平時食嘅牛頸脊質數,雪花紋分佈非常均勻。口感偏軟而且入口牛味濃郁。🔆火鍋最緊要嘅飲品🍹,呢間火鍋非常慷慨,超大杯份量一定多過375,水蜜桃梳打嘅水果甜味加有汽梳打水,中和哂雞煲嘅辣,一啖火鍋一啖梳打非常滿足!個客杯大鹹檸七都係超大杯,佢話感覺直頭消滯解渴喎~🤣✨環境casual得黎服務幾好,侍應反應都幾快。侍應會主動幫手撈勻雞煲,岩哂論盡又怕彈到衫嘅我,同個客傾住食,完全無被人打擾,感覺好好!

豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)
自創爆芝響鈴(3件)
雜菜籃
手工即炸魚皮
頂級安格斯牛小排
水蜜桃梳打
Type of Meal
Dinner
豐鍋招牌麻辣雞煲(半隻)
自創爆芝響鈴(3件)
雜菜籃
手工即炸魚皮