2021-01-07 277 views
12月要清假, 我同好友去TST 影燈飾. 聖誕樹~所以黎到K11 MUSEA, 點知比我地誤打誤撞黎到食川菜既蜀客~入面裝修靚, 環境舒適, 空間又寬敞~~仲有海景!!坐低先黎小食同茶!小食係香酥蠶豆同豌豆, 食落香鹹又酥脆可口, 唔錯~~點左鮮椒海鮮匯 ~入面有南澳帶子, 緬甸白蝦及同迷你八爪魚,食落鮮嫩、爽滑、彈牙,仲愈食愈開胃!   另外叫左個成都辣滷龍蝦 ~採用來自四川花椒、麻椒、乾辣椒,配以八角、桂皮、小茴,白芷等天然香料製成滷水汁。龍蝦肉質很實在,已經開左邊,味道麻辣鮮香、層次分明、齒頰留香,唔錯!宮保雞丁,食落好嫩滑,配埋瓜,腰果,少少辣,好食!大蒜炒牛肉,大蒜有益,食落爽口,牛肉亦軟腍唔會硬,食落牛味重~OVERALL 真心好食, 同朋友過左一個愉快既下晝!
12月要清假, 我同好友去TST 影燈飾. 聖誕樹~

入面裝修靚, 環境舒適, 空間又寬敞~~仲有海景!!
坐低先黎小食同茶!

小食係香酥蠶豆同豌豆, 食落香鹹又酥脆可口, 唔錯~~

點左鮮椒海鮮匯 ~

宮保雞丁,食落好嫩滑,配埋瓜,腰果,少少辣,好食!

OVERALL 真心好食, 同朋友過左一個愉快既下晝!
2020-12-17