2024-10-20 0 views
相信今時今日服務態度同嘢食好唔好食都已經係一個等號,每日去唔同餐廳,唔好話想服務態度好,想遇到唔好黑面或語氣唔差嘅侍應其實都唔係易事,今次去算係新開張嘅Owen’s,由排隊等位果一刻開始,已經係有made my day嘅感覺。我哋一行5個人,鋪頭細細眼見2人枱同4人枱多,由等果刻開始,門口帶位已經同我哋講得一張枱坐到5個人,不過張枱應該要等一陣,非常好禮貌亦俾我感覺係會盡量安排我哋坐。等位時間大概25分鐘,帶位話大枱仲未得,不過安排左將細枱拼俾我哋,我哋覺得等得好值得,因為一路等時都有叫我哋坐喺旁邊等,又不時幫我哋睇下有咩枱移俾我哋,令我感覺係真係想做我生意,唔係出面啲餐廳咁一直入細枱要我哋喪等唔理我哋。終於坐低,我叫左個帶子意粉,賣相已經好吸引,食落口意粉彈牙,帶子做到無乜冷藏嘅雪氣,好食跟住我仲見到有薄荷朱古力,嘩大佬呀,依家好少餐廳有,真係唔叫都唔得!呢杯薄荷朱古力真係好好飲,唔太甜仲好有薄荷味!讚!朋友們都讚不絕口嘅食物,係我衰我唔記得左個名。呢個軟殼蟹不得了,外脆內軟唔多粉,我食左啖差啲想叫個朋友成盤俾我。呢兩碟雞翼勁Juicy,唔炸得太燶,個味又啱啱好唔太咸,真係開胃聽聞呢

呢杯薄荷朱古力真係好好飲,唔太甜仲好有薄荷味!讚!
朋友們都讚不絕口嘅食物,係我衰
我唔記得左個名。
呢個軟殼蟹不得了,外脆內軟唔多粉,
我食左啖差啲想叫個朋友成盤俾我。
聽聞呢間出名甜品,好啦!我哋又試下佢,拿,個開心果麻糬真係好好食,入口好滑好細緻。個巴斯克味道同預期一樣好味,不過加埋麻糬實在太漏。。如果齋巴斯克會好好多
窩夫夠熱辣辣,不過雪糕就普通料囉😂但都好食嘅,呢個價錢,唔好嫌三嫌四了
我都好滿足架勒!
同場加映翻啱啱前日再去試嘅牛扒意粉!牛肉味濃,我叫左5成熟!喂呀。真係接近5成架!又林又鬆軟,真係好好食喎!呢個非常推薦!大家真係要試!