2022-05-12
之前喺銅鑼灣已經食過好多次架啦,好鍾意啲串燒,好味嘅居酒屋,不過home office之後已經好少過海食。疫情已經好耐冇出街食飯啦,今日放假俾我發現原來唔知幾時屋企樓下竟然開咗間分店呀,我開心到即刻book位嚟食啊,裝修好舒服,樓底好高,員工態度好殷勤有禮,嘢食好味,所有野都非常好。雞扒定食 $88不過可能新新地有啲嘢可以改進,例如侍應上菜嘅時候,個方向錯咗,個盤有一盤唔係對住客人,係對咗佢自己,變咗唔係好靚,不過好小事,我自己調返個位就得。例如喱盤,就係錯左方位了,我坐對面,竟然對住我?一睇就唔順眼了,不過我係好挑剔的客人,可能其他人唔會care😅西京銀雪魚燒 $148另外,我哋已經講明咗咖啡一定要最尾食完嘢收咗托盤先後上,因為我好唔鍾意咖啡一早嚟咗之後凍晒,同埋我唔鍾意一路食一路飲,啲味撈亂晒,不過唔知點解都係食食下上咗嘢飲,當時我碗飯仲有1/3,生果未食,雞扒仲有一舊,碗湯未開始飲,所以最尾食哂飲咖啡都係唔係好熱,可能員工誤會咗尾聲就上得,都係好小事。👌🏼仲有唔知點解個廁所度門係關唔到,度門肥過個門框,閂唔埋,不過所有員工都係非常之好,啲嘢好好味,仲唔介意帶我上去睇下樓上雅座,辛
雞扒定食 $88
西京銀雪魚燒 $148
仲有唔知點解個廁所度門係關唔到,度門肥過個門框,閂唔埋,不過所有員工都係非常之好,啲嘢好好味,仲唔介意帶我上去睇下樓上雅座,辛苦晒員工落雨為我撐傘,將來都可以考慮包個場同啲朋友食個飯。
三色井 $258
總括而言,用餐經驗非常好,一定會再返黎,土瓜灣有喱啲質素嘅餐廳基本上係一間都冇,好開心🥳不過lunch見得我哋一枱,可能喱度舊區,唔係太多人識食喱啲,希望你哋加油喔,我會介紹俾街坊黎,好味啊。^_^