2021-12-15 106 views
🍾用餐體驗星期日朝早喺屯門行完山肚仔都好餓,經過富健花園見到有間港式茶餐廳,都見到好多街坊幫襯,一於入去醫醫肚先!呢間餐廳一路坐喺度食,一路留意到店員會同經過嘅街坊傾坊傾偈,真係好親切❤️同埋因為疫情關係,好多餐廳都會備有搓手液,但除咗搓手液之外,呢間茶餐廳仲喺每一張枱放咗一包紙巾比客人用,都真係幾貼心🥰🥰🖼環境呢間港式茶餐廳有幾張細枱同埋少量卡位,坐喺門口附近嘅窗邊位可以見到街景,正正望到屯門青山,都幾舒服⛰飲料:🧋紅豆奶茶 $22🧋紅豆咖啡 $22奶茶同咖啡平時就飲得多,加埋紅豆就真係未試過,我同朋友分別試咗紅豆奶茶同紅豆咖啡,味道香濃,紅豆亦煮得好軟腍香滑🥰主食:🤍香煎牛扒配黑松露炒蛋、奶油豬仔包 $45個早餐一送到嚟就覺得好驚喜,塊牛扒比想像中大塊☺️,而且煎得好香。炒蛋都好滑,配埋少少黑松露咁食,真係無得輸。個奶油豬仔包都有驚喜,上面有一層煉奶醬,🤤咬落去又暖又脆卜卜,絕對係一個幸福嘅早餐🤗🤍秘製粉絲大蝦煲 $88食完個早餐都到咗lunch time,見到餐牌上面嘅粉絲大蝦煲mark咗係餐廳推介嘅大姆指,呢個煲有成七隻大蝦咁多🦐大蝦肉質新鮮,粉絲又索晒大蝦同金菇嘅汁,暖笠笠,天氣

🍾用餐體驗

🖼環境

飲料:
🧋紅豆奶茶 $22
🧋紅豆咖啡 $22

主食:
🤍香煎牛扒配黑松露炒蛋、奶油豬仔包 $45

🤍秘製粉絲大蝦煲 $88
食完個早餐都到咗lunch time,見到餐牌上面嘅粉絲大蝦煲mark咗係餐廳推介嘅大姆指,呢個煲有成七隻大蝦咁多🦐大蝦肉質新鮮,粉絲又索晒大蝦同金菇嘅汁,暖笠笠,天氣凍凍哋食一流👍🏻👍🏻

整體評分:
味道 🌟🌟🌟🌟
環境 🌟🌟🌟🌟
服務 🌟🌟🌟🌟🌟
衛生 🌟🌟🌟🌟
抵食 🌟🌟🌟🌟🌟

2021-12-12
Waiting Time
15 Minutes (Dine In)
$80 (Breakfast)