2016-06-07
簡單的快樂 就係朋友抽時間幫我慶生雖然去Toolss摸門釘但卻誤打誤撞去左一間不錯既咖啡店。仲係JCCAC度沾染到啲藝術氣息!短短既一個幾小時但好開心如果吾係誤打誤撞行左去個邊 都無發覺原來有間甘既cafe 裝修都好文青 有一個area係有啲復古擺飾 但吾知係咪晏就吾開放個個area 所謂閂左燈 搞到有啲陰森我地嗌左個Parma ham日本南瓜意粉lunch set $58 lunch set入面佢算幾抵 因為有啲窩夫同埋其他 性價比都無甘高依個南瓜意粉好有驚喜 以為會淡淡地但又吾會 意粉都好有味 厲害!parma ham捲係面頭 分開佢都有3塊仔 而個意粉醬我真係幾鍾意 有啲南瓜蓉甜甜地 個醬稠稠地吾會食到成咀醬 味道夠 意粉質地剛好 JENG!! 原本跟餐包左28蚊野飲 我就加左4蚊飲杯熱matcha latte。本身驚伏因為之前去what the xxxx既時候佢個杯latte要加15定18蚊 但勁似係759個隻greentea latte粉既feel 飲到好多粉 bad~ 但依隻既面頭有濃濃抹茶味 下面latte就無甘濃 整體重奶香 真心出色 好愛面頭個層既抹茶味而朋友單點左熱
而朋友單點左熱情果茶($38) 熱情果味吾突出 反而有少少芒果味 整體吾酸 所以驚熱情果酸既朋友吾洗怕 好透心涼 有少少冰極茶feel 令我諗起果然係茶 幾大杯!
PS市面上抹茶食品真係太多 而有啲真係濫竽充數 我推介琉金穗月依杯latte
PS2 po相上ig tag佢仲可以享9折優惠