2018-07-04 3609 views
同朋友去開黃大仙辦事,搞掂都差不多6點了,突然諗起喺FB好多人推薦嘅🐟🐟烤魚放題,真系行過路過千其唔好錯過!店鋪唔算太大,但勝在環境舒適有卡座,冷氣夠勁又乾靜,真係入到嚟都感覺好安心😘😘😘。依間烤魚任食價錢真係好合理,而且食物水準唔算差,一開始你要揀定食咩烤魚(有番茄、酸菜、麻辣),食完可以打邊爐咁食其他嘢。但某D食物要加錢,我地叫左果A餐$58烤魚放題🐟🐟+$28雞煲🐓🐓放題,每人唔洗1舊水就有魚煲及雞煲食😍,好啦!係時候主菜出場了,我哋要咗麻辣烤魚,條魚好大,仲有前菜(涼拌藕片、甜酸蘿白)+配菜(薯粉、生菜)+火鍋串(豬骨濃汁貢丸、黃金蝦仁棗),分量足,兩個人食會好飽。我哋唔算食得辣,所以先把爐內的辣椒先移走,不然會慢慢變得愈來愈辣。嘩嘩嘩!條魚魚皮香脆、肉質鮮美,嫩滑非常,非常入味,全無泥腥,還能嚐到魚的鮮美。厚身的魚肉質感紮實、然而絕不嚡口,而且魚刺相當少,很適合我這重怕挑骨的人。配料青紅辣椒、豆芽和芫茜,辣度恰好,不會嗆喉,加上輕微的麻,超級惹味。雞煲都系大大煲,我叫左小辣,味道👌,食完可以再加,非常美味滿足的一次烤魚+雞煲體驗💪💪💪,下次一定要再約埋多D朋友一齊再嚟試下其他口味嘅烤魚!