2023-09-18
Tiramisu 周圍都有得食,但唔去過呢間Tiramisu' Lab 都唔知原來仲有咁多種口味🤔,例如抹茶、Oreo、士多啤梨、開心果等等。而且透明盒仔裝又幾精緻⬜️,作為甜品控嘅我梗係要嚟試試啦😌!呢間Tiramisu' Lab由意大利人🇮🇹主理,用咗由1960年流傳落嚟嘅食譜,將意大利最Classic嘅味道帶嚟香港。喺中環街市有分店,不過每日可供選擇嘅口味都有啲唔同,睇吓大家好唔好彩撞正有自己想食嘅口味🙌🏻,今次我就可惜買唔到士多啤梨味喇🥺。🍫1960" 經典Tiramisu $48講到咁經典,點都要試吓個Classic版!質感好Creamy綿滑,味道比想像中唔算太甜👌🏻。可可粉都落得啱啱好,新鮮即加唔會因為有水氣而痴到一舊舊,口感都更加好!🍵抹茶Misu $52最有驚喜係呢個口味🥰!成件事好夾,抹茶中和咗個甜膩感,個Cream唔會好甜,中間搭配一層紅豆蓉🫘,食落好有層次感,好味呀🩷!🥭泰式椰香芒果 Misu $52椰絲落得非常足,配上新鮮芒果粒同芒果蓉,確係幾有泰式Style!口味偏向酸酸甜甜,應該芒果控會比較鍾意啲!店員好貼心提醒1小時內要食⏳,所以我都建議最好即場食,口感同味
🍫1960" 經典Tiramisu $48
講到咁經典,點都要試吓個Classic版!
🍵抹茶Misu $52
最有驚喜係呢個口味🥰!
🥭泰式椰香芒果 Misu $52
店員好貼心提醒1小時內要食⏳,所以我都建議最好即場食,口感同味道都會更好👍🏻!店內有3個堂食位 (買完當然即刻打個卡📸),而中環街市呢度周圍都好多位畀大家坐,唔使怕買完冇掟食!