2023-06-23
之前一路bookmark咗好耐🥹見中環街市有Pop-up就一定要去試吓🥹Tiramisu’ Lab 嘅misu採用意大利秘製家傳配方同埋意大利材料,有超過20款唔同嘅口味,另外亦都有原個蛋糕可以選擇,個人覺得原個蛋糕適合大家庭聚會多啲 (都有一定份量) ✨除咗即場買之外都可以上網預購❤️🔥好方便!不過個人鍾意望住個櫥窗揀味🤪今次買咗三款✨Matcha Misu’ $52個人偏愛茶味,私心覺得抹茶最好食🤣唔會太甜,食完都冇罪惡感🤙🏻手指餅浸得好濕潤,但唔會太重咖啡味,中間一層薄薄嘅紅豆蓉,配上少量抹茶粉喺面💯✨1960” Classic Misu $48可可粉味香之餘唔會苦澀✨另外芝士味超級香濃,手指餅浸得好鬆軟🥹但唔會太濕,質感好好😋✨Thai Misu’ $52泰式芒椰米蘇,手指餅非常軟熟,多層cream夾住一層芒果醬加椰絲,椰味好香,忌廉非常滑,雖然好多但絕對唔會膩🥹而且賣相精美👀✨諗住買返屋企食,就叫咗外賣,不過堂食都有三個位置😬今日一試覺得名不虛傳,雖然定價稍高,但個人覺得值得一試👍🏻🫧
Matcha Misu’ $52
1960” Classic Misu $48
Thai Misu’ $52
✨
諗住買返屋企食,就叫咗外賣,不過堂食都有三個位置😬