2024-01-19
今日上完堂,同同學嚟到呢間麵店食晏👯♀️麵店套餐嘅名都好有意頭,食完可能會好好運都唔定🤣💰💰銅錢💰💰☑️4餸➕湯➕主食啲餸好似好正,最後揀咗芝士丸,海帶結,豆皮,五花腩,蕃茄湯配土豆粉☺️蕃茄湯夠酸,質地濃杰,最啱就係配土豆粉,滑捋捋正啊🤪🧧🧧吉祥🧧🧧☑️6餸➕湯➕主食吉祥土豆粉套餐係一個好正嘅選擇,我一啲都唔後悔黎試🤗。蟹柳本身已經好juicy,再配埋啲蟹籽蟹粉丸,啖啖蟹肉咁食真係夠晒滿足😋。娃娃菜嘅清新,仲可以中和埋啲肉味嘅濃重,好balance嘅感覺👌🏻。滑牛肉滑得嚟入口即化,真係好好食,肉質鮮嫩,夠晒彈牙😍。大腸夠哂香口,QQ嘅脆感,媽媽咪呀,食完仲想再嚟幾碗🤤。芋絲嘅口感都係一絕,好過癮,有種停唔到口嘅感覺👏🏻。至於白胡椒湯配土豆粉,湯頭超級香,辣辣嘅胡椒味道夠哂kick,濃郁嘅湯底仲可以提升埋土豆粉嘅Q彈,真係正到爆炸💥。總括黎講,吉祥土豆粉套餐可以用一個字形容,就係「正」!下次一定會再嚟食,仲要唔停咁推介俾朋友知👍🏻。食完兩碗麵,一定會銅錢滿滿,吉祥順利,好好意頭啊哈哈🤩
☑️4餸➕湯➕主食
啲餸好似好正,最後揀咗芝士丸,海帶結,豆皮,五花腩,蕃茄湯配土豆粉☺️蕃茄湯夠酸,質地濃杰,最啱就係配土豆粉,滑捋捋正啊🤪 🧧🧧吉祥🧧🧧
☑️6餸➕湯➕主食
吉祥土豆粉套餐係一個好正嘅選擇,我一啲都唔後悔黎試🤗。蟹柳本身已經好juicy,再配埋啲蟹籽蟹粉丸,啖啖蟹肉咁食真係夠晒滿足😋。娃娃菜嘅清新,仲可以中和埋啲肉味嘅濃重,好balance嘅感覺👌🏻。滑牛肉滑得嚟入口即化,真係好好食,肉質鮮嫩,夠晒彈牙😍。大腸夠哂香口,QQ嘅脆感,媽媽咪呀,食完仲想再嚟幾碗🤤。芋絲嘅口感都係一絕,好過癮,有種停唔到口嘅感覺👏🏻。至於白胡椒湯配土豆粉,湯頭超級香,辣辣嘅胡椒味道夠哂kick,濃郁嘅湯底仲可以提升埋土豆粉嘅Q彈,真係正到爆炸💥。總括黎講,吉祥土豆粉套餐可以用一個字形容,就係「正」!下次一定會再嚟食,仲要唔停咁推介俾朋友知👍🏻。 食完兩碗麵,一定會銅錢滿滿,吉祥順利,好好意頭啊哈哈🤩