5 day(s) ago
今日出去上環揀左好耐去食咩好 由於好多老店都係收3:30搵左間冒菜食 OR見食評都高 不過網上啲評價伏左咁多次都唔敢抱太大期望鍾意食辣嘅我 最好就係一個人獨自快樂好多湯底都好吸引🤩有生椰蕃茄同白胡椒湯全部都想試 不過呢啲湯寫明唔辣 我都係想食四川辣🌶️辣湯都有分重慶麻辣、青二荊條、升級秘製香辣、地獄蕃茄、貴州臭豆豉、酸辣湯真係選擇困難啊最後揀左秘製香辣湯配4餸$58:潮汕手搥牛肉丸、蒜香墨魚丸、貢菜、萵筍,中辣走芫茜多芝麻跟麵+$5 不過我就走澱粉,驚太大碗所以叫4餸+自家製桂花蜜烏梅冰粉 $18店員細心解釋再幫我落單 因為掃code係電子支付先付款後食 好快就食得 忍唔住第一啖就吸左啖湯先!今次真係「一口入魂」🤣個湯真係香辣!好正😋好似係久違了嘅麻辣燙咁!係四川版車仔麵❣️湯底有蒜有豆豉,但真係好香,頓時覺得應該叫6餸吸湯/加個薯粉食應該滿足啲雖然望落好油 但我今次食完冇肚痾啊!牛丸同墨丸比較細粒,肉質爽彈,墨丸食唔到蒜味,只可以話個湯太好味!牛丸就睇圖啦,冇失望。貢菜勁爽脆,想encore,萵筍就煮透索哂湯汁!食哂成碗有啲意猶未盡,但唔想加粉麵,我直頭想外賣碗湯走🤣所以加左碗冰粉食,桂
揀左好耐去食咩好 由於好多老店都係收3:30
鍾意食辣嘅我 最好就係一個人獨自快樂
真係選擇困難啊
店員細心解釋再幫我落單 因為掃code係電子支付
先付款後食
雖然望落好油 但我今次食完冇肚痾啊!
所以加左碗冰粉食,桂花蜜就冇乜,成碗烏梅味蓋過哂,啲冰粉好滑好Q好似蒟蒻 另外幾粒花唔係咁好食,汁又少。
下次我會直接叫6餸$66
鍾意食辣嘅真係唔好錯過😋