1K
2024-09-04 958 views
星期一晚去北角北角匯, 商場設有大型停車場,  泊車無難度.   shopping 完畢, 看商場指示牌,   一樓有西餐廳,   Harbourview Grill  決定上去看看.   門外有餐牌,  價錢適中. 有大型酒吧, 主要入口歐州酒.餐廳面積闊落,  燈光悠和, 帶點浪漫氣氛.落地大玻璃窗, 有不少靠窗位置, 可以睇海景,  面對公園及海景, 視野廣闊, 設露台座位服務,  可以攜帶寵物毛孩, 快樂地進餐. 侍應生服務好, 迅速看訂位表及安排座位, 又送上 Menu,  更介紹食物, 好有禮貌.  我們叫了啤酒,  Hoegaarden, 夠冰凍, 清涼!招牌沙律,  COB Chicken Salad,巨型沙律,  顏色鮮美, 材料豐富.  有烤香雞胸肉, 火腿,  牛油果, 雞蛋, 車厘茄, 沙律菜, 包粒, 混上田園沙拉醬,   食得美味又健康.  推介 !我們叫了兩款主食,  Aus Lamb Rack  &  Pork Loin.   澳洲烤羊扒 &豬背扒.熱熱的用木板 送上.   扒味香氣隨來, 好吸引.澳洲烤羊扒  Aus Lamb Rack.   烤得香,
有大型酒吧, 主要入口歐州酒.
餐廳面積闊落,  燈光悠和, 帶點浪漫氣氛.
落地大玻璃窗, 有不少靠窗位置, 可以睇海景,
面對公園及海景, 視野廣闊,
設露台座位服務,  可以攜帶寵物毛孩, 快樂地進餐.
我們叫了啤酒,  Hoegaarden, 夠冰凍, 清涼!
招牌沙律,  COB Chicken Salad,
招牌沙律, COB Chicken Salad,
熱熱的用木板 送上.   扒味香氣隨來, 好吸引.
澳洲烤羊扒  Aus Lamb Rack.   烤得香, 伴有沙律菜, 薯蓉, 檸檬及自制薄荷汁.
澳洲烤羊扒 Aus Lamb Rack
烤羊扒份量足, 有兩大塊,
羊扒肉質優, 切開還有點見紅肉, 沒有烤得過了火, 肉質保持鮮嫩濕潤,
醮點薄荷汁 ,  一點羊膻味也沒有.
沙律菜,  吃得健康,  減少油膩感.
加上幼滑薯蓉, 口感豐富.
豬背扒  Pork Loin, 配沙律菜, 薯蓉,  黑椒辣汁.
豬背扒 Pork Loin, 配沙律菜, 薯蓉, 黑椒辣汁.
豬背扒煎得香,  煎出美麗條紋,  又不會燒焦.   伴有顏色好靚沙律菜,
厚切,  肉質細嫩, 軟稔多汁.  沾些 醬汁真好味. 細細咀嚼品嘗肉汁甜美, 口感豐富,  薯蓉綿密順滑.
沙律味道清新, 有助解膩.   優質組合.
餐廳環境氣氛高尚,  食物質素配合, 服務員服務態度友善.   餐廳給大家好印象, 我們會再來.
招牌沙律, COB Chicken Salad,
澳洲烤羊扒 Aus Lamb Rack