2022-01-05 850 views
Spasso喺帝國中心有室外無敵大海景,環境一流。Set lunch分course點價錢算幾合理! Spasso Italian Bar & Restaurant嘅老闆兼主廚係意大利人,提供正宗又美味嘅意大利菜式,有時間仲會親自上菜介紹菜式添❤️最鍾意食西餐提供嘅麵包,依到嘅意大利麵包夠晒香脆,醮意大利黑醋特別醒胃!食意大利菜又點會少得House Sparkling Wine呢?清爽開胃,嘆住酒食埋Homemade Bread,感覺好relax❤️SOUP OF THE DAY味道夠晒香濃。 TUNA TARTAR 將吞拿魚德瑞再加入醬汁造成冷盤,啖啖吞拿魚嘅味道,識落好清香。PENNE "ALLA NORMA" 好香濃嘅新鮮茄汁長通粉,酸酸嘅特別容易入口。 PORK TENTERLOIN "A LA SASSI" 係等咗你咁耐先上嘅一道菜,上到嚟唔好令到我失望❤️ 用慢煮方式煮嘅豬柳肉,肉質非常嫩滑好 juicy , 配菜係唔係成日食得到嘅artichokes 。 整碟餸菜味道非常之配合,差少少想連汁都蝕食埋。跟住就係做廚師精選嘅甜品,鮮雜果配檸檬雪葩 。 初初阿女有啲抗拒因為好酸,

SOUP OF THE DAY味道夠晒香濃。

跟住就係做廚師精選嘅甜品,鮮雜果配檸檬雪葩 。 初初阿女有啲抗拒因為好酸,但係佢好快就接受咗呢個酸酸甜甜嘅感覺。 食到飽飽嘅佢都可以全碟甜品食晒❤️
其實我好鍾意呢間餐廳嘅甜品,下次一定要再食佢哋嘅Tiramisu 。

最後送上兩杯香濃好味嘅咖啡做總結。
係一個非常滿足嘅午餐❤️