2022-09-06
與舊同事約lunch, 本來想去Rosewood 間bluhouse 不過fully book ,成個月前都未必訂倒。所以最後揀咗呢間。餐廳響K11 Musea, 環境都唔錯。我哋約weekday lunch, 去到時餐廳已經坐滿人,好熱鬧,稍稍人多了點。個semi buffet lunch 前菜係buffet, 有typical 嘅意大利appetiser, 包括salad, antipasti, 湯,面包等,而且仲有roasted beef 同lamb, 對於胃口細嘅女士們,光吃這個buffet 已經好飽了😋 而且仲有甜品同水果。 啲意式appetiser 味道都好正宗,對於喜歡意大利菜嘅我,真係啱哂胃口👍至於main course, 有pasta, 魚,steak 多種選擇,實有一款啱食嘅,我就揀咗三文魚。件三文魚外面煎得好脆,可惜有點overcooked, 里面好乾,係唯一敗筆,響maincourse 出事,真係大忌!好在buffet 嗰部份滿足倒我,還是可以再來的。我哋邊吃邊傾偈,差唔多係最後的一兩檯了,就見到胡杏兒同佢hubby 嚟食lunch, 真人仍然好靚,跟住仲見倒
我哋邊吃邊傾偈,差唔多係最後的一兩檯了,就見到胡杏兒同佢hubby 嚟食lunch, 真人仍然好靚,跟住仲見倒郭可盈同啲小朋友嚟,呢度果然係明星食堂…