2022-05-30
鍾意食串燒,一邊食嘢一邊飲嘢一邊傾計,感覺好chill。每次同朋友食串燒都會不知不覺食咗好多串,一埋單就知大鑊!逐串計真係好貴。今日同朋友嚟到觀塘駱駝漆大廈食串燒放題,二百幾蚊任飲任食,我覺得好抵食!每人送半隻芝士焗龍蝦,唔係話好大隻,但係好鮮味同彈牙!仲有一人一隻大頭蝦同鮑魚。飲品都係一般紙包或罐裝飲品,有得任飲已經好好。每張枱上面有三種調味粉,出面亦有取汁區。熱盤、冷盤、甜品、生果都有。蒜蓉焗生蠔,好爆蒜! 隔嚟個mini版海南雞飯,朋友話個飯好正,食咗兩個!唔可以錯過係廚師推介嘅醉豬手,用三種酒調製:紹酒、玫瑰露酒、花雕酒,陣陣酒香味,爽口彈牙無肥膩感!串燒真係好多選擇,排列整齊,自己想食咩都可以慢慢揀。推介牛肋肉同叉燒,肉本身質高,係靚肉,而且醃得好入味,肥瘦適中,encore之選。反而雞翼就雪味重,唔太好食。自動串燒機幾有趣,放串燒上去就會自己慢慢轉。另有必食嘅燒棉花糖,好耐無食,童年回憶返晒嚟。最後食埋小甜品、雪糕或雪條,好滿足!120分鐘如果齋燒串燒可能有啲緊迫,始終要慢慢燒嘛。 不過我哋又燒吓海鮮,出面嘢食又有好多選擇,時間好足夠呀。餐廳整體做得幾有heart,意想不到
最後食埋小甜品、雪糕或雪條,好滿足!
120分鐘如果齋燒串燒可能有啲緊迫,始終要慢慢燒嘛。 不過我哋又燒吓海鮮,出面嘢食又有好多選擇,時間好足夠呀。餐廳整體做得幾有heart,意想不到嘅高質素。