2018-04-06
到左晚飯時間又要覓食啦😂想食泰國菜?終於吾洗成日入去九龍城啦起佐敦有間正宗泰國菜。幾有泰國風情門面好光鮮,meun有泰文譯音好特別泰菜必吃一定是活蝦刺身,大大隻新鮮彈牙,個汁好好味,調得岩岩好!泰式酸辣鳳爪,鳳爪份量好多。酸酸辣辣好開胃,作為前菜岩曬啦炭燒豬頸肉,炭燒味夠香,肉質嫩滑馬拉盞炒椰菜苗平時出面食多數偏大同硬。但依到切得個大細岩岩好,味道濃郁,夠惹味!吾會太辣傳統咖哩炒肉蟹,肉蟹好大隻,肉質雪白,啖啖肉,好滿足冬陰功湯,跟明爐上。未飲之前都熱住佢,食完沙律先飲湯都重好熱有大頭蝦,車厘茄.....陣陣濃烈香茅及辣辣香味,令人食慾大增Pad Thai。炒得幾好食。味道夠香濃。配上大量的芽菜,花生碎....口感味道又提升了最後甜品當然點左芒果糯米飯啦,送到黎糯米飯重係暖笠笠,椰汁夠多,芒果夠甜,值得一試上菜速度好快,所有食物都即叫即整,好新鮮總括黎講今晚非常滿足但肉蟹原來每日得幾隻,我地去到想叫既時候咁岩得返最後一隻,好好彩。如果想食最好打去訂左先,老闆見我地咁好傾。就送埋蒜蓉包比我地,同行朋友都好開心
想食泰國菜?終於吾洗成日入去九龍城啦
起佐敦有間正宗泰國菜。幾有泰國風情
門面好光鮮,meun有泰文譯音好特別
泰式酸辣鳳爪,鳳爪份量好多。酸酸辣辣好開胃,作為前菜岩曬啦
炭燒豬頸肉,炭燒味夠香,肉質嫩滑
馬拉盞炒椰菜苗
傳統咖哩炒肉蟹,肉蟹好大隻,肉質雪白,啖啖肉,好滿足
Pad Thai。炒得幾好食。味道夠香濃。
配上大量的芽菜,花生碎....口感味道又提升了
上菜速度好快,所有食物都即叫即整,好新鮮
總括黎講今晚非常滿足