2014-09-03 467 views
閒日同屋企人揸車去清水灣玩之後就揸入西貢覓食近近地就隨意揀左呢間野試下門口貼有報紙介紹佢地既特色野食入到去感覺有别於普通茶餐廳環境舒服乾淨,連洗手間都好乾淨相比起其他茶餐廳既洗手間吾會一陣異味坐低後老闆娘見到我地帶住個兩歲小朋友就送左包糖比小朋友 感覺好親切三個大人一個小朋友點左佢地出名既手打墨汁墨魚丸面,咖喱牛坑腩飯同鐵板牛肉飯(可選擇普通肥牛或安格斯肥牛)其他就點左炸雞翼同炸薯條佢地既手打墨汁墨魚丸係配佢地既特製醬汁,有辣有吾辣,我地就點辣既黎食,開頭覺得呢個配搭好怪(個人認為,平時食丸都吾點醬),但出奇地好食。咖哩牛坑腩飯既牛腩舊舊都好大又令(吾似有啲餐廳啲牛腩又"鞋"又韌)本人自己比較食得辣,所以啲咖哩對我黎講吾太辣,好香椰汁味。而鐵板牛肉飯都不失所望,都係好好食。炸雞翼我估係蒸過先炸,入面吾會有血水,炸得岩岩好,吾會太老又脆卜卜。炸薯條同炸雞翼都係即叫即炸,香脆可口。總括黎講所有我地點既野食都好滿意,全部野食熱辣辣送上黎,吾會話吾夠熱甚至凍。本人從來冇打過仼何食評,平時都係影下相放上社交網站。但今次老闆娘服務態度真係可以話好到不得了平時茶餐廳邊會甘細心甘好禮貌佢見到小朋友支水
閒日同屋企人揸車去清水灣玩
之後就揸入西貢覓食

近近地就隨意揀左呢間野試下
門口貼有報紙介紹佢地既特色野食
入到去感覺有别於普通茶餐廳
環境舒服乾淨,連洗手間都好乾淨
相比起其他茶餐廳既洗手間吾會一陣異味
坐低後老闆娘見到我地帶住個兩歲小朋友
就送左包糖比小朋友 感覺好親切

三個大人一個小朋友
點左佢地出名既手打墨汁墨魚丸面,
咖喱牛坑腩飯同鐵板牛肉飯(可選擇普通肥牛或安格斯肥牛)
其他就點左炸雞翼同炸薯條
開頭覺得呢個配搭好怪(個人認為,平時食丸都吾點醬
),但出奇地好食。
本人自己比較食得辣,所以啲咖哩對我黎講吾太辣,好香椰汁味。
而鐵板牛肉飯都不失所望,都係好好食。
炸薯條同炸雞翼都係即叫即炸,香脆可口。
總括黎講所有我地點既野食都好滿意,
全部野食熱辣辣送上黎,吾會話吾夠熱甚至凍。
本人從來冇打過仼何食評,平時都係影下相放上社交網站。
但今次老闆娘服務態度真係可以話好到不得了
平時茶餐廳邊會甘細心甘好禮貌
佢見到小朋友支水就黎飲完,自己上前問要吾要幫我地倒啲暖水,真係有啲意外。
平時都係自己叫人比水,第一次有人主動上黎問
,齋係誠意方面已經攞滿分。
見老闆娘心地好,又體貼又比到人親切既感覺
高級餐廳服務可能更好,但都比吾上老闆娘個份真心同誠意。

老闆娘仲話佢地既野食真係自己handmade,希望有多啲人欣賞。
有見及此,所以上黎特登開個ac黎介紹下
大家有機會黎到西貢都可以試下
今次偶然地黎呢間餐廳食
估吾到會有甘難忘既經驗
由於開頭太肚餓,有啲冇影相就食左haha

Other Info. : 佢地個電視機會播下啲電影,一路睇一路食都吾會悶。
2014-09-03
$80 (Lunch)
  • 咖喱牛坑腩,手打墨汁墨魚丸,炸雞翼