2018-06-26
今日放工同同事去永光中心揾食 係樓下揀左一陣就決定食bistroholic 鬼叫同事鍾意食意大利菜 上到去見到門口裝飾都幾靚 入到去簡直係amazing 啲嘢好fancy 台凳餐具搬設都好有心思 少女心出曬嚟 不停影靚相我地叫左個二人套餐一齊share食先嚟食左個自家製餐包先 個包有啲紅棗桂圓係入面 點埋點紫薯蕃茄醬 perfect蕃茄湯超級濃郁又creamy 入面加少少燈籠椒 令到味道層次多啲 冷清茶葉鵪鶉蛋配碳烤蜂蜜腌火腿拌檸檬乾葱些厘醋沙律成個沙律好colourful 好吸引 口感好豐富又refreshing 最特別嘅係茶葉鵪鶉蛋係流心㗎!燒烤油封章魚配炸南瓜粟米糕拌青檸香茅塔塔醬油封章魚燒到好香 章魚味勁濃 炸南瓜粟米糕外脆內軟 好好味 點埋青檸香茅塔塔醬 真係冇得輸 食落完全冇油膩感 反而好清新烤虎蝦配蝦汁蕃茄忌廉意大利飯烤虎蝦大大隻 蝦肉鮮甜彈牙 意大利飯係比較硬身少少 每粒飯都索曬啲蝦汁同忌廉好香 食到停唔到口焦化牛油肉眼心配鍋炒蔬菜伴紅酒肉汁肉眼好香牛油味 煎到7成熟 肉質一啲都唔鞋口 好多汁蔬菜都有好多種類 最特別係個蒜 配埋牛肉一齊食不得了 中西合璧!甜品當然唔少得
我地叫左個二人套餐一齊share食
冷清茶葉鵪鶉蛋配碳烤蜂蜜腌火腿拌檸檬乾葱些厘醋沙律
燒烤油封章魚配炸南瓜粟米糕拌青檸香茅塔塔醬
油封章魚燒到好香 章魚味勁濃
烤虎蝦配蝦汁蕃茄忌廉意大利飯
烤虎蝦大大隻 蝦肉鮮甜彈牙
焦化牛油肉眼心配鍋炒蔬菜伴紅酒肉汁
肉眼好香牛油味 煎到7成熟 肉質一啲都唔鞋口 好多汁
甜品當然唔少得 Tiramisu最有心機嘅係有咖啡、酒同朱古力
Chocolate Brownie 都唔錯 超濃朱古力味 入口一啲都唔乾 加埋雪糕一齊食好正!
呢餐意大利菜真係特超所值 好有驚喜!!