2012-08-28
之前喺爽報介紹呢頭d餐廳, 好奇之下就黎睇睇情況啦~本來想去隔離食pizza, 點知某人詐形, 轉戰呢間.坐低後, 某人非常滿意, 因為身邊好多街坊客, 都有d信心~得兩個人叫得唔多啦, 三餸兩飯, 千層咕嚕肉果然招牌, 係手作菜, 將d豬肉一片片圈成一個小肉球再炸, 外屠唔厚粉, 即使掛汁後都唔會淋晒, 好食, 4/5, 合格有餘啦~鴛鴦豆腐某人一直吵住要食椒鹽魷魚, 我知呢咪出名D, 所以嗰咪應承佢下次食, 今次食呢樣先.呢咪係雙拼, 一邊係炸豆腐粒粒; 一邊係芙蓉豆腐, 好彩有某人好喜歡嘅炸豆腐, 而且炸得唔錯, 外層脆, 內面嫩滑, 一上嘅時候熱辣辣, 某人為食盪到口, 我就喜歡芙蓉豆腐多D, 因為有芫茜+肉碎+魚片粒, 味道豐富好多, 3/5, 合格啦最後一味係馬拉盞炒通菜, 可惜太油啦, 食咗一D就頂唔順.總括黎講都OK, 適合多D人黎, 可以食多幾樣.
本來想去隔離食pizza, 點知某人詐形, 轉戰呢間.
得兩個人叫得唔多啦, 三餸兩飯,
千層咕嚕肉 果然招牌, 係手作菜, 將d豬肉一片片圈成一個小肉球再炸, 外屠唔厚粉, 即使掛汁後都唔會淋晒, 好食, 4/5, 合格有餘啦~
鴛鴦豆腐 某人一直吵住要食椒鹽魷魚, 我知呢咪出名D, 所以嗰咪應承佢下次食, 今次食呢樣先.
最後一味係馬拉盞炒通菜, 可惜太油啦, 食咗一D就頂唔順.
總括黎講都OK, 適合多D人黎, 可以食多幾樣.
Other Info. :
佢有一D枱擺出咗村屋外面, 如果天氣涼D嘅話都可以接受