2019-03-22
個人來講,我較小食西餐。但今日決定近近就食下pizza ,意粉啦估吾到又幾好味我地見有午餐,就決定點3個套餐再share一齊食。頭盤(焗麵包球)推薦新鮮出爐,熱烘烘的。麵包球,軟質而有一點煙韌,口感似麻薯波波。一碟有6粒,而且配有牛油+羅勒香草醬。配上牛油更加香滑,不過個人更加喜歡搽羅勒香草醬,因為口感更特別,香草醬非常香濃。意粉 (蟹肉白酒汁意粉)推薦朋友說,帶藥都要食!因為她對海鮮敏感。食過你一定會鐘意。見佢講到甘誇張,我緊係一點要試下啦。果然好好好味真係舔舔脷。廚師用新鮮的蟹肉煮成,加上用左蒜蓉油、檸檬油、銀魚柳醬,我地更用了新鮮檸檬吊味,食落真係非常清新鮮味。意粉(羅勒香草醬意粉)推薦羅勒香草醬意粉固然用上該醬炒,但廚師再加上松子仁,芝士及小蕃茄,令到口感更豐富,但個人認為這個比較油膩,但如果是share一起食,這是意粉也是值得一試!Pizza (阿爾巴薄餅)推薦有我喜歡的辣肉腸及巴馬臣芝士配薄餅底,一出爐,個個都話好味!餐飲(檸檬薑茶)推薦可能熱飲關係,杯子是咖啡杯,水的容量比較小。但有2片檸檬+加1個茶包!所以不能瘋狂吉檸檬,否則太酸。
我地見有午餐,就決定點3個套餐再share一齊食。
頭盤(焗麵包球)
推薦
意粉 (蟹肉白酒汁意粉)
推薦
朋友說,帶藥都要食!因為她對海鮮敏感。食過你一定會鐘意。
意粉(羅勒香草醬意粉)
推薦
Pizza (阿爾巴薄餅)
推薦
餐飲(檸檬薑茶)