2011-03-19
是夜來到西灣河, 看上了此店舖面唔大, 大概廿零個位, 坐落都尚可接受打開餐牌, 即見二人豪食餐, 但奈何是夜容量有限, 都係散叫為妙2個人, 點左一個意粉晚餐, 一個烤羊架意大利飯, 炒雜菌煙肉帶子同蒜蓉包當然仲有點生蠔啦, 揀左一隻澳洲同一隻南非蠔不過服務員似乎對蠔既認知唔太夠, 只係提供有咩選擇, 但就無建議食邊一款同每款既分別, 需要改善蒜蓉包烘得好食, 好脆, 上面既蒜蓉塗得均勻, 最重要係夠熱!! 左邊為澳洲, 右邊係南非幸好友人對蠔有少少認識, 建議先食較濃味既澳洲蠔澳洲蠔入口有一股海水既鹹味, 確比南非蠔味濃少少, 感覺鹹鮮2隻蠔份量都ok, 以大約$30既價錢食到一隻的確係好~用牛油炒, 好香而且足料, 帶子好大粒, 幾甜, 羊架絕對一讚, 一上檯已經有陣好吸引既羊羶香味, 火侯唔錯, 表面微燶但內裡軟腍, 咬落去有豐富既羊羶味, 啱哂我呢個鍾意羶羊既人意大利飯硬身, 但絕非生米個種感覺, 食落飽滿, 汁醬份量適中, 唔太杰, 唔太稀, 有水準總體每一款食物都有一定水平, 況且價錢相宜, 值得試下~
舖面唔大, 大概廿零個位, 坐落都尚可接受
當然仲有點生蠔啦, 揀左一隻澳洲同一隻南非蠔
不過服務員似乎對蠔既認知唔太夠, 只係提供有咩選擇, 但就無建議食邊一款同每款既分別, 需要改善 蒜蓉包烘得好食, 好脆, 上面既蒜蓉塗得均勻, 最重要係夠熱!! 左邊為澳洲, 右邊係南非
幸好友人對蠔有少少認識, 建議先食較濃味既澳洲蠔
2隻蠔份量都ok, 以大約$30既價錢食到一隻的確係好~ 用牛油炒, 好香而且足料, 帶子好大粒, 幾甜, 羊架絕對一讚, 一上檯已經有陣好吸引既羊羶香味, 火侯唔錯, 表面微燶但內裡軟腍, 咬落去有豐富既羊羶味, 啱哂我呢個鍾意羶羊既人
總體每一款食物都有一定水平, 況且價錢相宜, 值得試下~